Romania: INTERDICTIA de Ultima Ora a MAI dupa ce Air Schengen intra in Vigoare

Romania anunta o interdictie de ultima ora, pe care MAI o va impune dupa intrarea in vigoare a Air Schengen, iata ce masuri vor fi aplicate in aeroporturi.

Romania INTERDICTIA Ultima Ora MAI Air Schengen Vigoare

Romania va intra in Air Schengen pe 31 martie 2024, iar incepand din acel moment vom putea circula fara controale de pasapoarte prin aeroporturile tarilor care fac parte din Spatiul Schengen, insa MAI anunta o interdictie care vizeaza minorii, si e una foarte importanta, pentru ca daca nu-i stiri prevederile, minorii nu vor putea calatori liber.

Romania nu va permite calatoriile minorilor in Spatiul Schengen fara autorizatia de calatorie emisa de catre Politia de Frontiera, insa aici vorbim despre minorii care calatoresc fie doar cu un singur parinte, fie calatoresc singuri, pentru ca in aceste situatii ei pot parasi tara, chiar si in Spatiul Schengen, doar daca exista o procura semnata de unul, sau ambii parinti.

Romania impune aceasta interdictie pentru ca minorii sa nu paraseasca tara fara ca ambii parinti sa isi dea acordul, adica nu se schimba nimic fata de prevederile legale care existau inainte sa intram in Air Schengen, si e important sa retineti acest lucru, daca al vostru copil va calatori singur, sau doar cu un parinte.

“În aplicarea alin.(1), părinții, reprezentanții legali sau persoanele care îi însoțesc pe cetățenii români minori, precum și minorii cetățeni români care pot călători neînsoțiți, se prezintă în spațiile special amenajate în incinta aeroporturilor și porturilor, cu cel mult 12 ore dar nu mai puțin de o oră înainte de îmbarcare, în vederea acordării de către polițiștii de frontieră a autorizației care atestă îndeplinirea condițiilor prevăzute la art.30.

Autorizația prevăzută la alin.(2) se prezintă companiei de transport aerian sau maritim, de către părinții, reprezentanții legali sau persoanele care însoțesc minorii cetățeni români, precum și de către minorii cetățeni români care pot călători neînsoțiți în vederea continuării procedurii de îmbarcare.”