Marcel Bolos: Romania in Centrul unor Anunturi de ULTIM MOMENT care Privesc Toti Oamenii!

Marcel Bolos pune Romania in centrul unor anunturi de ultim moment care privesc milioane de romani, iata ce spune ministrul Finantelor chiar acum.

Marcel Bolos Romania Centrul Anunturi ULTIM MOMENT Privesc Toti Oamenii

Ministrul Finanțelor, Marcel Bolos, a declarat România reușește să se distingă printr-un climat investițional propice, atractiv pentru capitalul străin, în cadrul reuniunii ECOFIN, unde s-au întâlnit miniștrii de finanțe din statele membre ale Uniunii Europene.

Marcel Bolosa afirma ca discuțiile au subliniat aprecierea pe care România o primește la nivel european pentru eforturile sale în promovarea unui mediu favorabil investițiilor străine directe, care au atins suma impresionantă de 6,6 miliarde euro în 2023, echivalentul a 2,1% din Produsul Intern Brut (PIB) al țării. Această realizare nu numai că marchează o etapă importantă în modernizarea sistemului de producție autohton, dar subliniază și contribuția vitală a acestor investiții la creșterea economică a României.

Ministrul Finantelor spune ca un punct de discuție cheie, este provocarea de a asigura o corelare eficientă între investiții, reformele sociale necesare, creșterea economică, stabilitatea macroeconomică și, nu în ultimul rând, creșterea convergenței sociale. Această temă de importanță majoră a fost ridicată și în cadrul președinției belgiene, la reuniunea comună a miniștrilor de Finanțe și Muncă din Uniunea Europeană.

Marcel Bolos atrage atentia ca, pe fondul unei dinamici economice încetinite, România se află încă într-un punct în care piața muncii a demonstrat o funcționare optimă, reușind să creeze locuri de muncă mai numeroase și mai bine remunerate în 2023. Ministrul subliniază importanța supravegherii atente a pieței muncii, cu scopul de a crește rata de activitate a populației și de a îmbunătăți, implicit, rezultatele bugetare pe termen mediu și lung.

O inovație strategică în abordarea echilibrului dintre politicile fiscale și cele sociale este esențială, conform lui Bolos. În timp ce se urmărește menținerea unor finanțe publice robuste, trebuie acordată o atenție deosebită contribuției pe termen lung a investițiilor sociale la creșterea economică durabilă, competitivitate și echitate socială.

Această viziune nouă, prezentată de Ministrul Finanțelor, Marcel Bolos, evidențiază o Românie angajată nu numai în atragerea de investiții străine directe, dar și în asigurarea unei creșteri economice incluzive și durabile, capabilă să răspundă provocărilor sociale ale momentului.