Ministrul Economiei: Activitatile de ULTIM MOMENT ale lui Stefan-Radu Oprea pentru Romania

Ministrul Economiei anunta activitatile foarte importante pentru Romania, pe care Stefan-Radu Oprea le-a realizat pentru toata Romania chiar acum.

Ministrul Economiei Activitatile ULTIM MOMENT Stefan-Radu Oprea Romania

O nouă pagină se scrie în relațiile economice dintre România și Brazilia, după vizita excelentului său, ambasadorul Republicii Federative a Braziliei în România, Ricardo Guerra de Araújo, la Ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea. Această întâlnire marchează începutul unui parteneriat promițător, având ca scop principal organizarea primului Forum de Afaceri România-Brazilia, eveniment care va avea loc la București.

În contextul acestei colaborări, Brazilia este identificată drept principalul partener comercial al României în America Latină, deschizându-se astfel oportunități substanțiale pentru ambele părți. Potrivit lui Ștefan-Radu Oprea, inițiativa de a organiza un forum de afaceri între cele două națiuni este o mișcare strategică menită să impulsioneze schimburile comerciale și să faciliteze investiții reciproce.

Domnul Ricardo Guerra de Araújo a subliniat importanța identificării domeniilor prioritare care vor beneficia de pe urma acestui forum, printre acestea numărându-se industria auto, agricultura, IT-ul, mineritul, precum și sectorul petrolului și gazelor naturale. Apreciind profund istoria României în industria petrolieră și existența Universității Petrol-Gaze din Ploiești, Ștefan-Radu Oprea vede în aceste domenii puncte de plecare solide pentru cooperarea economică.

Subliniind importanța diversificării piețelor de desfacere pentru antreprenorii români, ministrul Oprea a menționat necesitatea depășirii barierei comerciale concentrată preponderent pe piața unică a UE, care acum reprezintă aproximativ 70% din exporturile României.

Discuțiile dintre cele două părți au concluzionat cu un acord comun asupra necesității consolidării cooperării bilaterale și stimulării prezenței companiilor românești la viitorul forum. De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea organizării unei noi sesiuni a Comisiei Mixte Economice Româno-Braziliane. Un alt punct de interes comun a fost efortul ambelor națiuni de a adera la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), acesta fiind văzut ca o punte de colaborare și sprijin reciproc.

Acest prim Forum de Afaceri România-Brazilia promite să deschidă noi orizonturi pentru relațiile economice între cele două țări, marcând începutul unei ere de prosperitate și colaborare mutuală.