Ministrul Apararii: Oficiale Anunturi de ULTIM MOMENT privind Activitatile pentru Romania, in Plin Razboi

Ministrul Apararii a facut o serie de anunturi oficiale de ultim moment privind actiunile pentru Romania, in plin razboi in Ucraina, iata ce spune.

Ministrul Apararii Oficiale Anunturi ULTIM MOMENT Activitatile Romania Plin Razboi

Ministrul Apararii a publicat o serie de anunturi oficiale, de ultim moment, cu privire la activitatile desfasurate in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca intr-o prima faza ni se aduce in atentie vizita lui Angel Tîlvăr in Slovenia pentru a discuta cu omologul sau situatia internationala complicata in care ne aflam.

Ministrul Apararii va participa si la o ceremonie speciala organizata de catre Slovenia, pentru celebrarea a 20 de ani de activitate in cadrul NATO, separat fiind aduse de catre MApN in atentia noastra o serie de actiuni derulate la nivelul tarii de catre soldati, si nu numai, iar mai multe detalii aveti mai jos.

“O delegație condusă de ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, efectuează o vizită oficială în Slovenia, în zilele de 27 și 28 martie, la invitația ministrului sloven al apărării, Marjan Šarec. Vizita se desfășoară în contextul sărbătoririi a 20 de ani de la aderarea Sloveniei la NATO, prilej cu care ministrul Tîlvăr va avea o întrevedere cu omologul său și va participa la dezbaterea cu tema „Back to the roots and Collective Defence – 75 years of NATO”.

Delegația Ministerului Apărării Naţionale, din care face parte și șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, va participa şi la ceremonia oficială organizată cu ocazia împlinirii a 20 de ani de când Slovenia este stat membru al Alianței Nord-Atlantice, după care va vizita Centrul NATO de Excelență pentru vânători de munte de la Poljče.

Vizita de lucru a locțiitorul comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est la comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”. În data de 26 martie, locțiitorul comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est și Senior National Representative în România, generalul de brigadă Loïc Girard , a efectuat o vizită de lucru în Cluj-Napoca.

Generalul francez a fost întâmpinat la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, de către comandantul marii unități, generalul-maior Bogdan Cernat, alături de comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, generalul de brigadă Nicolae Oros. Activitatea a reprezentat o excelentă ocazie de a analiza oportunitățile de creștere a nivelului de interoperabilitate între trupele române și cele franceze, nivel început odată cu înființarea în România a unui BTG (Grup de Luptă Înaintat) NATO, sub comandă franceză.

Cu acest prilej, delegația franceză a vizitat și Muzeul „Mareșal Constantin Prezan”, filiala din Cluj-Napoca a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, aflat în incinta comandamentului diviziei. Secretarul de stat și șef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, doamna Simona Cojocaru, a efectuat astăzi, 27 martie, o vizită de informare-documentare la comandamentul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” din Iași.”