OMS: Decizia Oficiala de ULTIM MOMENT Luata pentru Toate Tarile Lumii

OMS anunta o decizie oficiala de ultim moment luata pentru toate tarile lumii, miliarde de oameni din intreaga lume fiind vizati de masurile anuntate.

OMS Decizia Oficiala ULTIM MOMENT Luata Toate Tarile Lumii

OMS a anuntat o decizie oficiala de ultim moment, care a fost luata pentru toate tarile lumii, ea fiind comunicata de catre directorul Maria Van Kerkhove, iar conform acesteia vorbim despre o noua retea pentru monitorizarea coronavirusurilor numita CoViNet, ea urmand a permite monitorizarea mai rapida a acestora in toata lumea.

OMS spune ca prin intermediul CoViNet vor fi monitorizate atat SARS-CoV-2, cat si MERS-CoV, SARS plus alte tipuri de coronavirusuri care ar putea pune in pericol sanatatea publica, iar asta pentru a se evita o noua pandemie precum cea prin care am trecut in ultimii ani de zile si care a blocat intreaga lume pentru perioade lungi de timp.

OMS explica mai jos ce inseamna utilizarea CoViNet pentru a proteja miliarde de oameni din intreaga lume si a preveni potentiale situatii, precum cea de la debutun pandemiei de Coronavirus, iar asta pentru ca omenirea nu are nevoie sa mai treaca printr-o problema similara in cursul urmatorilor ani, iar expertii incearca sa se asigure de asta.

“OMS a lansat o nouă rețea pentru coronavirusuri, CoViNet, pentru a facilita și coordona expertiza și capacitățile globale pentru detectarea, monitorizarea și evaluarea precoce și precisă a SARS-CoV-2, MERS-CoV și a noilor coronavirusuri de importanță pentru sănătatea publică. Coronavirusurile și-au demonstrat în repetate rânduri riscul de epidemie și pandemie.

Le mulțumim partenerilor noștri din întreaga lume care lucrează pentru a înțelege mai bine coronavirusurile amenințătoare precum SARS, MERS și COVID-19 și pentru a detecta noile coronavirusuri. Această nouă rețea globală pentru coronavirusuri va asigura detectarea, monitorizarea și evaluarea în timp util a coronavirusurilor de importanță pentru sănătatea publică. Întâlnirea CoViNet reunește experți mondiali în sănătatea umană, animală și a mediului.”