Italia: Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT, Masurile Giorgiei Meloni si Aderarea Romaniei la Schengen

Italia este in centrul unor anunturi oficiale de ultim moment privind masurile Giorgiei Meloni si aderarea Romaniei la Schengen in anul 2024.

Italia Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Masurile Giorgiei Meloni Aderarea Romaniei Schengen

Italia este in centrul unui anunt oficial foarte important de la Bruxelles, iar asta pentru ca masurile Giorgiei Meloni cu privire la migratie vor fi continuate si vor ajuta la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, adica exact ceea ce asteapta un numar foarte mare de romani din toata tara, si ceva ce Karl Nehammer blocheaza de ani de zile.

Italia a facut foarte multe presiuni ca Uniunea Europeana sa incheie acorduri cu tari terte pentru a se reduce fluxul de migranti catre Europa, iar aceasta strategie a functionat, pentru ca numarul de migranti care au ajuns pe tarmurile italiene in primele luni din 2024 s-a redus substantial, iar asta va ajuta la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Italia a colaborat strans cu actuala conducere a Comisiei Europene, dar si cu presedintele Consiliului Europei, pentru rezolvarea problemelor generate de migratia ilegala, masurile Giorgiei Meloni urmand a fi preluate si de viitoarele conduceri, iar asta pentru ca numarul migrantilor care continua sa vina pe continentul european este foarte departe de a scadea.

“Susținem toate eforturile de a aborda problema migrației, Parlamentul European a votat în sfarsit Pactul de Azil, o consolidare a instrumentelor pe care le avem la dispoziție pentru a gestiona situația. Împreună cu Italia colaborăm cu țări terțe de origine și de tranzit. Trebuie să implicăm restul lumii.

Vor fi alegerile europene, un moment democratic foarte important și după alegeri vom avea o imagine a rezultatelor care este un element fundamental pentru a vedea orientarea politică a viitorului proiect european. Apoi va trebui să găsim un acord asupra agendei strategice și să propunem o echipă în fruntea UE. afirma presedintele Consiliului Europei, Charles Michel.”