ANM: Informare cu o ALERTA Oficiala de ULTIM MOMENT pentru Romania pe 17 Aprilie 2024

ANM a emis o informare cu o alerta oficiala de ultim moment pentru Romania pe 17 aprilie 2024, iata ce aduce in imediata atentie a milioane de romani.

ANM Informare ALERTA Oficiala ULTIM MOMENT Romania 17 Aprilie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o alerta oficiala de ultim moment pentru Romania in 17 aprilie 2024, ea aducand in imediata noastra atentie fenomene meteo caer vor afecta tara noastra in cursul urmatoarelor ore ale aceste zile.

ANM aduce din nou in atentia noastra un nor de praf saharian, care va traversa Romania in cursul acestei zile, pana la ora 00:00, astfel ca ni se explica tot ceea ce se va intampla, pentru a sti de ce vom vedea foarte mult praf de acest gen mai peste tot in tara noastra.

Comunicat cu privire la transportul de praf saharian în zona României!

În perioada 16 aprilie ora 12 – 18 aprilie ora 00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marți (16 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua.

În noaptea de miercuri spre joi masa de aer încărcată cu particule de praf se va deplasa spre Marea Neagră și Ucraina.

Notă: Mai multe date privind aceste informații pot fi consultate pe site-ul Serviciului de Monitorizare a Atmosferei Copernicus (CAMS).