ANM: Avertisment Meteorologic Oficial de ULTIM Moment in Romania pe 22 Aprilie 2024

ANM a emis un avertisment meteorologic oficial de ultim moment in Romania pe 22 aprilie 2024, iata ce fenomene meteo ne aduce in imediata atentie.

ANM Avertisment Meteorologic Oficial ULTIM Moment Romania 22 Aprilie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis un avertisment meteorologic oficial de ultim moment in Romania pe 22 aprilie 2024, aducand in imediata noastra atentie fenomenele de vreme severa despre care ar trebui sa stim chiar acum in tara noastra.

ANM explica mai jos faptul ca, in toate regiunile vizate de catre acest avertisment, urmeaza sa intalnim ploaie in cantitati de pana la 30 l/mp, vant cu rafale de pana la 55 km/h, dar si descarcari electrice, astfel ca ni se recomanda prudenta maxima in toate deplasarile.

INFORMARE METEOROLOGICĂ!

Interval de valabilitate: 21 aprilie.

Fenomene vizate și zone afectate: conform textului.

În intervalul menționat aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10…15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile sudice și sud-estice cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

Notă: Marți (23 aprilie) ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se vor acumula cantități însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.