Austria: Deciziile lui Karl Nehammer, Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT vizand Aderarea Romaniei la Schengen

Austria resimte efectele unor decizii luate de Karl Nehammer, anunturile de ultim moment vizand inclusiv finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Austria Deciziile Karl Nehammer Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Aderarea Romaniei Schengen

Austria resimte impactul substantial al masurilor luate de catre Karl Nehammer pentru tara sa, iar asta pentru ca in favoarea cancelarului de la Viena vin o serie de laude de la secretarul partidului sau, acesta afirmand ca masurile pentru reducerea cererilor de azil au efect substantial, ceea ce favorizeaza aderarea Romaniei la Schengen.

Austria inregistreaza o reducere de aproximativ o treime a numarului cererilor de azil depuse in prima parte a anului 2024, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, asta in conditiile in care si atunci se inregistra o scadere fata de anul anterior, semn ca masurile pe care Karl Nehammer le-a tot pus in aplicare, au efectele serioase asteptate.

Austria se bucura din plin de rezultatele masuriloe pe care Karl Nehammer le-a impus fortat pentru reducerea migratiei in tara sa, finalizarea aderarii Romaniei la Schengen putand fi foarte serios ajutata, daca numarul cererilor de azil va scadea in continuare, lucru care are sanse foarte mari de a se intampla in cursul lunilor urmatoare.

“Frâna de azil are un efect de durată. Statisticile actuale privind azilul arată că numărul solicitanților de azil – după o scădere a cererilor de 48% din 2022 până în 2023 – va continua să scadă în 2024. În martie 2024, în Austria au fost depuse 2.452 de cereri de azil. Comparativ cu anul precedent, scăderea este de aproape 800 de cereri sau 24 la sută.

Dacă comparați întregul prim trimestru al acestui an cu anul trecut, este o reducere de aproximativ 32 la sută. Timpul de procesare a cererilor de azil a fost, de asemenea, accelerat semnificativ, reducând astfel sarcina asupra sistemului nostru de azil. O privire asupra altor țări europene arată clar că acest lucru nu este similar oriunde.”