Austria: Deciziile lui Karl Nehammer, Anunt Oficial de ULTIM MOMENT cu Impact pe Aderare Romaniei la Schengen

Austria face noi anunturi oficiale de ultim moment cu privire la deciziile lui Karl Nehammer, ele avand impact pentru aderarea Romaniei la Schengen.

Austria Deciziile Karl Nehammer Anunt Oficial ULTIM MOMENT Impact Aderare Romaniei Schengen

Austria transmite in mod oficial prin Gerhard Karner impactul major al masurilor radicale decise de Karl Nehammer, iar asta deoarece de la Viena vin vesti care ajuta total la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca numarul arestarilor de traficanti de persoane s-a redus substantial, la fel ca si numarul persoanelor traficate.

Austria spune ca in 2023 au fost arestati substantial mai putini traficanti de persoane decat in 2022, iar numarul persoanelor victime ale traficului s-a injumatatit, totul pentru ca traficantii si-au schimbat rutele din cauza masurilor dure ale lui Karl Nehammer, iar finalizarea aderarii Romaniei la Schengen ar trebui sa fie ajutata pe deplin.

Austria vorbeste mai jos despre felul in care s-au schimbat rutele traficantilor de persoane in ultimul an de zile, Karl Nehammer refuzand sa permita finalizarea aderarii Romaniei la Schengen din cauza faptului ca Romania era o tara de tranzit, dar din moment ce nu mai este una de interes pentru traficanti, veto-ul ar trebui sa fie ridicat, in consecinta.

“După ce autoritățile de securitate austriece au reușit deja să identifice și să aresteze peste 700 de traficanți în 2022, mai mulți contrabandiști au fost arestați din nou în 2023 decât în 2022 – deși numărul reținărilor de persoane traficate s-a redus la jumătate. Din cauza rețelei internaționale și a măsurilor operaționale extinse din zona de frontieră, contrabandiştii au fost nevoiți să se reorienteze rapid.

Ruta de remorcare s-a deplasat din Serbia – Ungaria către Bosnia-Herțegovina – Croația – Slovenia către Italia. Evoluțiile ulterioare ale rutelor de contrabandă sunt monitorizate îndeaproape pentru a putea reacționa imediat la schimbări și la noile metode de contrabandă. afirma ministrul Gerhard Karner.”