Nicusor Dan: Bucurestenii Vizati de 2 Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT ale Primarului General

Nicusor Dan ii anunta pe milioanele de bucuresteni in legatura cu o serie de noi masuri pentru capitala luate de catre parimarul general, ce a realizat.

Nicusor Dan Bucurestenii Vizati 2 Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Primarului General

Nicusor Dan anunta ca Bucuresti beneficiază de progrese semnificative în modernizarea infrastructurii esențiale, o prioritate accentuată de masurile ultimilor ani. Un segment impresionant de 1,2 kilometri de conductă de termoficare a fost complet modernizat și dat în exploatare, marcând un pas important în îmbunătățirea eficienței energetice pentru bucureșteni.

Nicusor Dan confirma faptul ca, Compania Municipală Energetica Servicii București a anunțat finalizarea probelor de presiune pentru două tronsoane importante de conductă magistrală, sub coordonarea proiectului Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești. Un tronson remarcabil de 650 de metri de conductă nouă, preizolată și echipată cu senzori moderni pentru detecția avariilor, a fost instalat sub Piața Victoriei. Această secțiune a beneficiat și de lucrări de consolidare și reparație a galeriei pe o distanță de 350 de metri.

Nicusor Dan aduce deasemenea in atentie faptul ca, începând cu 15 mai, zona Piața Victoriei va vedea și demararea lucrărilor de reparație a carosabilului, urmare a finalizării modernizării magistralei de apă. De asemenea, s-a realizat proba de presiune pentru un alt tronson de 550 de metri pe Bulevardul Ion Mihalache, un segment crucial pentru infrastructura zonei.

În contextul acestui amplu proiect de modernizare, Nicușor Dan a subliniat că în ultimii 40 de ani aceasta este prima intervenție majoră de investiții, cu 11 kilometri de conductă de termoficare planificați pentru modernizare, din care 7 kilometri au fost deja înlocuiți. Conductele noi beneficiază de o garanție extinsă de 30 de ani.

Pe lângă aceste îmbunătățiri vitale ale infrastructurii de termoficare, administrația locală a pus accent și pe modernizarea spațiilor de recreere. Terenurile de sport din parcurile Circului, Băneasa, Izvor, Carol I, Tineretului și Regele Mihai I au fost reabilitate, prima dată după 14 ani, incluzând reparații ale structurilor metalice și înlocuirea coșurilor de baschet.

Nicusor Dan a adăugat că ASPA a capturat și a adăpostit 6.000 de câini în ultimii trei ani, din care 5.000 au fost dați spre adopție. Acest efort face parte dintr-un program mai larg de control al populației de animale fără stăpân, incluzând sterilizări masive și campanii de informare efectuate în peste 50.000 de gospodării.

Aceste inițiative subliniază angajamentul continuu al administrației pentru îmbunătățirea calității vieții în București, cu un accent pe sustenabilitate și responsabilitate socială.