OMS: Apelul Oficial de ULTIM MOMENT al Directorului General pentru Toata Lumea

OMS aduce in atentia lumi intregi un apel oficial de ultim moment al directorului general, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ce masuri urgente se cer.

OMS Apelul Oficial ULTIM MOMENT Directorului General Toata Lumea

OMS, prin directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, a adresat un apel puternic pentru solidaritate și acțiune în cadrul luptei globale împotriva pandemiilor, într-un discurs emoționant ținut la Adunarea Mondială a Sănătății.

„Cu toții ne dorim același lucru: să facem lumea mai sigură de pandemii”, a declarat Tedros in fata adunarii OMS. El a subliniat că cel mai mare pericol este indiferența și inacțiunea și că, deși procesul de acordare a unui consens este dificil și uneori dureros, acesta este esențial pentru prevenirea și gestionarea viitoarelor pandemii.

În discursul său, Tedros Adhanom Ghebreyesus a recunoscut eforturile și compromisurile făcute de delegațiile prezente la adunarea generala a OMS și a apreciat abordarea lor într-un spirit de solidaritate. El a subliniat că consensul nu înseamnă unanimitate și că este posibil ca unele delegații să nu se alăture acestuia, dar le-a îndemnat să nu blocheze progresul.

„Adopția la Adunarea Mondială a Sănătății este următorul pas, dar în niciun caz pasul final”, a adăugat directorul OMS. Tedros a subliniat că, deși acordul poate fi doar o bucată de hârtie, valoarea sa reală va fi determinată de capacitatea sa de a salva vieți și de a preveni suferința în viitoarele pandemii.

„Aceasta este o cerere simplă: te rog, du-te la capăt, pentru ei”, a spus el, adresându-se delegaților. „Faceți acest lucru pentru oamenii care nu sunt aici; faceți acest lucru pentru oamenii ale căror voci nu sunt auzite și neascultate; faceți acest lucru pentru oamenii care încă îndurerează pierderea cuiva pe care l-au iubit din cauza COVID-19.”

Tedros și-a încheiat discursul cu un apel emoționant către delegați, cerându-le să ofere oamenilor din întreaga lume un viitor mai sigur și să nu uite niciodată motivul pentru care au fost implicați în acest proces.

„Fă acest lucru pentru copiii tăi și nepoții tăi și pentru generațiile care nici măcar nu s-au născut, dar care se vor confrunta cu amenințarea pandemiilor, așa cum ne-am confruntat noi; ei nu trebuie să sufere așa cum am suferit noi”, a concluzionat el.

Discursul lui Tedros a inspirat o atmosferă de determinare și angajament în rândul delegaților, iar speranțele pentru un acord care să ofere un cadru solid pentru prevenirea și gestionarea pandemiilor în viitor rămân înalte.