Germania: Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT de la Berlin, Impactul Masurilor si Aderarea Romaniei la Schengen

Germania face anunturi oficiale de ultim moment, de la Berlin venind informatii despre impactul masurilor pentru migratie, si aderarea Romaniei la Schengen.

Germania Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Berlin Impactul Masurilor Aderarea Romaniei Schengen

Germania face o serie de extrem de importante anunturi oficiale de ultim moment cu privire la problema majora cu care se confrunta din cauza migratiei, iar asta pentru ca efectul masurilor luate in ultimele luni pare sa fie unul pozitiv, cel putin conform informatiilor transmise de catre ministrul de interne al tarii, Nancy Faeser, chiar azi.

Germania inregistreaza o scadere a numarului de migranti care ajung pe teritoriul sau, iar asta l-ar putea convinge pe Karl Nehammer sa faciliteze finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, cel putin daca se observa in continuare o reducere majora inclusiv in ceea ce priveste numarul de migranti care ajung in Austria si depun cereri de azil.

Germania impune o serie de masuri foarte stricte de control la granitele sale, in special in aceasta perioada inainte de EURO 2024, iar asta pentru ca autoritatile de la Berlin vor sa fie sigure ca nimeni nu intra in tara fara sa fi verificat, dar din cauza numarului mare de migranti, masurile ar putea ramane active si dupa Campionatul European de Fotbal 2024 din iunie.

“De când efectuăm aici controale temporare la frontierele interne – adică de la mijlocul lunii octombrie 2023 – poliția federală a detectat aproximativ 6.000 de intrări neautorizate la granița germano-cehă și a prins aproximativ 130 de contrabandiști. Aproximativ 1.900 de intrări neautorizate au fost împiedicate.

Acest lucru arată că măsurile noastre funcționează – și pentru că acționăm în strânsă coordonare cu țările noastre vecine. Cooperarea bună și de încredere a poliției de frontieră cu Republica Cehă este esențială. Numărul de intrări neautorizate a fost în prezent în intervalul de trei cifre în fiecare lună din noiembrie, în septembrie 2023, existau încă aproximativ 3.300 de intrări neautorizate la granița germano-cehă.”