Ministrul Sanatatii: 3 Hotarari Oficiale de ULTIM MOMENT cu Impact pentru Sistemul Medical din Romania

Ministrul Sanatatii a anuntat 3 hotarari oficiale de ultim moment cu impact major pentru sistemul medical din Romania, ce transmite Alexandru Rafila.

Ministrul Sanatatii 3 Hotarari Oficiale ULTIM MOMENT Impact Sistemul Medical Romania

Ministrul Sanatatii a decis sa anunte in mod oficial 3 hotarari de ultim moment cu impact pentru sistemul medical din Romania, iar asta in conditiile in care Alexandru Rafila vorbeste in primul rand despre investitii substantiale facute in diverse regiuni ale tarii, pentru cosntructia de unitati medicale de care au nevoie romanii.

Ministrul Sanataiti detaliaza mai jos cum anume sunt alocate sute de milioane de euro in diverse proiecte finantate prin PNRR, pentru milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca Alexandru Rafila a dat startul unor programe ambitioase de investitii in ultimii ani, care vor aduce beneficii majore pentru romani.

“Ministerul Sănătății a aprobat și publicat Metodologia de acordare a avizului de oportunitate în vederea implementării proiectelor de investiții în domeniul oncologiei cu finanţare din Programul Sănătate. Avizul de oportunitate în vederea implementării proiectelor de investiții în domeniul oncologiei cu finanțare din Programul Sănătate este necesar pentru următoarele apeluri de proiecte.

“Investiții în infrastructura publică a institutelor oncologice – Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj Napoca; „Investiții în infrastructura publică a institutelor oncologice – Institutul Regional de Oncologie Iași”; „Investiții în infrastructura publică a unităților sanitare publice de interes regional/județean care diagnostichează și tratează cancer”; ”Investiții în infrastructura publică a laboratoarelor de genetică și de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului în vederea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat”.

Pentru acordarea avizului de oportunitate de către Ministerul Sănătății pentru investițiile din domeniul oncologiei finanțate prin Programului Sănătate, solicitanții transmit în format electronic documentele solicitate, conform Metodologiei. Reabilităm și modernizăm infrastructura medicală din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara prin #PNRR. Transferăm centrul de greutate de la serviciile de sănătate din spital spre ambulatoriile de specialitate.

Adăugăm 5 specializări noi la cele 28 deja existente. Peste 16 milioane de lei investiți în SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara. Sunt incluse și achiziții de echipamente noi, de ultimă generație. Prin HG nr.642 din 27 iulie 2023 privind aprobarea Programului naţional de dotare cu echipamente a cabinetelor medicilor de familie sau pentru cabinetele medicale asociate, a Programului naţional de dotare cu echipamente a cabinetelor de planificare familială.

A Programului naţional de dotare cu echipamente a centrelor comunitare integrate, a Programului naţional de dotare cu unităţi mobile de terapie intensivă neonatală şi a Programului national de dotare cu unităţi mobile de screening pentru cancer, precum şi pentru modificarea unor acte normative, MS are rolul de autoritate contractantă pentru organizarea procedurilor de atribuire și încheierea contractului de achiziție în avand ca obiect: Achiziția de echipamente medicale în cadrul Proiectului “Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară”.