AVERTIZAREA ANM Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT in Romania pe 9 Mai 2024

Avertizarea ANM meteorologica oficiala de ultim moment in Romania pe 9 mai 2024, aduce in atentia noastra fenomenele severe care afecteazaa tara.

AVERTIZAREA ANM Meteorologica Oficiala ULTIM MOMENT Romania 9 Mai 2024

Avertizarea ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, meteorologica oficiala de ultim moment pentru Romania pe 9 mai 2024 ne pune in imediata atentie o noua serie de fenomene meteo de vreme severa, din cauza carora mai multe regiuni din tara vor fi afectate si care ne-ar putea afecta deplasarile in aceasta perioada.

ANM explica mai jos faptul ca, ne putem astepta in cursul urmatoarelor ore la ploi torentiale, in cantitati de pana la 40 l/mp in zonele de mai jos, ele fiind insotite de descarcari electrice, vremea instabila putandu afecta inclusiv alte regiuni ale tarii care nu sunt mentionate in lista de mai jos, deci e bine sa fim prudenti in deplasari.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN!

Interval de valabilitate: 09 mai, ora 12 – 09 mai, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale și pe arii restrânse descărcări electrice, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, sud-vestul Transilvaniei și local în Banat. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.