Ministrul Sanatatii: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT Aduse in Atentia a Milioane de Romani!

Ministrul Sanatatii anunta in mod oficial masurile de ultim moment pentru milioane de Romani, iata ce este adus in atentia oamenilor din tara

Ministrul Sanatatii Masurile Oficiale ULTIM MOMENT Aduse Atentia Milioane Romani

Ministrul Sanatatii face un foarte important anunt de ultim moment, prin care aduce in imediata noastra atentie masurile pe care Alexandru Rafila le ia pentru sistemul medical din Romania, constand in multiple investitii care au menirea de a le aduce romanilor mai multe servicii de sanatate de calitate, pe care sa se poata baza in orice moment.

Ministrul Sanatatii explica mai jos pentru ce se vor aloca fonduri europene, pentru ca tot ceea ce ne explica mai jos sa devina foarte rapid realitate, mai ales ca vorbim despre fonduri europene pe care autoritatile din Romania le folosesc pentru a creste substantial calitatea serviciilor oferite romanilor din intreaga tara in aceasta perioada.

“Ministerul Sănătății lansează consultarea de piață pentru proiectarea, construcția și dotarea „Centrului de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie”. La doar 10 zile de la semnarea Ordinului de Ministru prin care se înființează Grupul tehnic de lucru pentru construirea Centrului Naţional de Protonoterapie în valoare de 70 de milioane de euro, Ministerul Sănătății lansează etapa de consultare de piață pentru serviciile integrate: proiectare, execuție și dotare, necesare dezvoltării proiectului.

”Accesul pacienților oncologici la cele mai moderne resurse terapeutice rămâne o prioritate pentru MS. Va fi construit singurul centru de protonoterapie din sud-estul Europei. Ministerul Sănătății se implică direct pentru ca această metodă avansată de tratament a pacienților oncologici să fie realizată în cel mai scurt timp.

După realizarea celor 7 centre noi de radioterapie, asigurarea accesului la radioterapia stereotactică, continuăm cu cea mai mare investiție în echipamente medicale destinate pacienților oncologici”, a declarat Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. ”Nu doar scriem proiecte. Le dezvoltam și le finalizăm. Pentru prima oară, protonoterapia va putea fi făcută în România”, a continuat ministrul Sănătății.

Prin lansarea consultării de piață, Ministerul Sănătății urmărește crearea unui cadru coerent și corect în care se va înregistra documentația de atribuire. În consecință, întreaga procedură se va înregistra într-un cadru transparent, corect și competitiv, în conformitate cu legislația în vigoare.

”La doar 10 zile de la înființarea grupului tehnic de lucru demarăm consultarea de piață, care se va finaliza la 31 mai. Ritmul de astăzi îmi dă încredere că putem demara licitația în luna august. Vom avea primul Centru Național de Protonoterapie din regiune și mă bucur că reușim să îl construim aici, în România”, a declarat Alexandru Rogobete, secretar de stat. Investiția totală în noul Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie este estimată la 70 de milioane de euro și susținută din fonduri structurale europene.”