Ministerul Apararii: Noile Informari Oficiale de ULTIM MOMENT cu Actiunile Importante ale Soldatilor

Ministrul Apararii transmite o serie de informari oficiale de ultim moment privind actiunile importante ale soldatilor romani, iata ce trebuie sa stim.

Ministerul Apararii Noile Informari Oficiale ULTIM MOMENT Actiunile Importante Soldatilor

Ministerul Apararii transmite o serie de foarte importante informari oficiale de ultim moment, aducand in prima faza in atentie faptul ca Romania participa la operatiunea UE din Marea Mediterana pentru respectarea embargoului ONU asupra armelor impus Libiei, tara noastra trimitand Fregata “regina Maria” impreuna cu un elicopter IAR 330 Puma Naval.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea si despre faptul ca angajeaza marinari pentru Fregata “Regina Maria”, dar si despre participarea in cadrul exercitiului militar Vigoros Warrior 24, care s-a dsfasurat in Ungaria impreuna cu aliatii din cadrul NATO, mai multe detalii despre prezenta militarilor romani fiind disponibile mai jos.

“Fregata „Regina Maria”, având la bord un elicopter IAR 330 Puma Naval și un detașament pentru forțe speciale (FOS), a plecat joi, 9 mai, din portul militar Constanța pentru a participa, timp de 30 de zile, la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”, în Marea Mediterană. România ia parte, astfel, pentru a treia oară la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”. În cadrul misiunii, nava va contribui la asigurarea respectării embargoului ONU asupra armelor impus Libiei prin monitorizarea traficului maritim și executarea de inspecții la bordul navelor comerciale aflate în tranzit în Marea Mediterană.

Operația EUNAVFOR MED „IRINI”, succesoare a EUNAFOR MED „SOPHIA”, este o operație de management al crizei, inițiată în urma deciziilor luate la Conferința de la Berlin, din anul 2022, în scopul realizării condițiilor pentru încetarea permanentă a conflictului din Libia. Fregata „Regina Maria” – 222 este comandată de comandorul Alexandru Mitel-Laurențiu și are la bord un echipaj format din 240 de militari.

Vino în Forțele Navale Române! Centrul 110 Comunicații și Informatică „Viceamiral ing. Grigore Marteș”, structură specializată în domeniul comunicațiilor din cadrul Forțelor Navale, aduce la cunoștința celor interesați că au început deja înscrierile pentru ocuparea funcțiilor vacante de soldat gradat profesionist.

O echipă din cadrul Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale a participat la exercițiul „Vigorous Warrior 2024” în poligonul de instruire al forțelor armate ungare din localitatea Bakonykúti. Exercițiul vizează dezvoltarea interacțiunii dintre entitățile medicale militare și civile, la nivel național și internațional, cu accent pe cooperarea civil-militară.

Precum și evaluarea continuității asigurării asistenței medicale și a capacității de răspuns în cazul producerii unor evenimente stabilite conform scenariului exercițiului, bazat pe articolul V al Tratatului Nord-Atlantic. „Vigorous Warrior 2024” este cel mai mare exercițiu medical al NATO și este organizat de Centrul de Excelență pentru Medicină Militară al NATO (NATO MILMED COE) în cooperare cu Ministerul Apărării din Ungaria.”