Armata Romana: Noi Anunturi Oficiale cu Actiunile de ULTIM MOMENT ale Militarilor Romani si NATO

Armata Romana transmite o serie de noi anunturi oficiale de ultim moment privind actiunile militarilor romani si ale NATO, iata ce se aduce in atentie.

Armata Romana Noi Anunturi Oficiale Actiunile ULTIM MOMENT Militarilor Romani NATO

Armata Romana a publicat o serie de noi anunturi oficiale de ultim moment legate de actiunile pe care in aceasta perioada le desfasoara militarii, prima vizand tragerile reale ale Brigazii 81 Mecanizata, care au loc la Cincu, asta in timp ce in tara continua campania de recrutare pentru soldati-gradati profesionisti, cu detalii oferite mai jos acum.

Armata Romana vorbeste mai jos deasemenea si despre faptul ca exercitiul Swift Response 24 este in continua desfasurare in continuare, aproximativ 2.000 de soldati din cadrul NATO, parasutisti militari, facand un exercitiu de desant aerian ina propierea Bazei Aeriene de la Campia Turzii, exercitiul fiind unul extrem de important pentru Romania.

„Perfecționare prin trageri reale! Infanteriștii Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” și-au exersat deprinderile în ducerea acțiunilor militare de tip MOUT, (Operații militare în teren urban) în poligonul Centrului Național de Instruire Întrunită ,,Getica” de la Cincu, prin trageri cu muniție reală. Lupta în mediul urban reprezintă o provocare, iar un astfel de antrenament implică multă concentrare, solicitând capacitatea de luare a deciziilor într-un timp cât mai scurt și într-un mod cât mai eficient.

Continuă campania de recrutare pentru soldați-gradați profesioniști. Am dat startul celei de-a doua campanii recrutare a tinerilor pentru posturile de soldați și gradați profesioniști. În seria a doua a campaniei de recutare și selecție sunt disponibile peste 3.800 de posturi vacante în 32 județe din țară și în municipiul București.

Desant aerian în cadrul exercițiului SWIFT RESPONSE 24! Aproximativ 2.000 de parașutiști militari din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos se instruiesc, în perioada 5-24 mai, în cadrul secvențelor desfășurate în România ale exercițiului SWIFT RESPONSE 24 (SR24) / DEFENDER 24. Secvența principală din România a fost planificată în data de 13 mai, în zona Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, din Câmpia Turzii.

În declarația sa, locțiitorul șefului Statului Major al Fortelor Terestre, generalul de brigadă Daniel Pop, si-a exprimat convingerea că, prin efortul întrunit al tuturor participanților, activitatea și-a îndeplinit obiectivele propuse pentru această etapă a pregătirii în comun la cele mai înalte standarde.” Forțele angajate în exercițiu demonstrează capacitatea de reacție și interoperabilitate a structurilor, precum și angajamentul pentru asigurarea apărării colective.

În țara noastră, SWIFT RESPONSE 24 este conectat cu exercițiul WING SPRING 24 din cadrul exercițiului multinațional DACIA 24, la care participă, în această perioadă, forțe și mijloace ale Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, dislocate în Centrul Național de Instruire Întrunită Getica din Cincu, județul Brașov, și în poligonul Bogata din Turda, județul Cluj.”