Windows 11: Actualizare IMPORTANTA Lansata de Microsoft, ce Noutati sunt Oferite

Windows 11 are o noua actualizare foarte importanta lansata de catre Microsoft, iata ce noutati sunt oferite pentru milioane de oameni din toata lumea.

Windows 11 Actualizare IMPORTANTA Lansata Microsoft Noutati Oferite

Windows 11 are actualizarea KB5037771 acum disponibilă pentru toți utilizatorii din canalul stabil, aducând multiple modificări și îmbunătățiri. Acest update introduce câteva funcții noi în meniul Start, inclusiv reclame. Pentru a instala actualizarea, utilizatorii trebuie să acceseze Windows Update și să verifice dacă sunt disponibile actualizări. De asemenea, fișierele de instalare offline pentru Windows 11 KB5037771 (.msu) pot fi descărcate din Catalogul Microsoft Update.

Windows 11 KB5037771 update este o actualizare obligatorie, ceea ce înseamnă că se va descărca și instala automat, în funcție de setările din Windows Update. Instalarea acestei corecții de securitate aduce Windows 11 23H2 la Build 22631.3593. Utilizatorii care folosesc Windows 11 22H2 vor primi remedieri similare, însă vor vedea Build 22621.3593 în Setări > Sistem.

Când verificați actualizările, veți vedea următorul patch pe pagina Windows Update: Actualizare cumulativă 2024-05 pentru Windows 11 Versiunea 23H2 pentru sisteme bazate pe x86 (KB5037771). Patch Tuesday din mai 2024 include modificări semnificative, cum ar fi recomandările din meniul Start, cunoscute și sub numele de reclame. Această funcție nouă evidențiază aplicații din magazin, selectate de un grup de dezvoltatori.

Microsoft afirmă că această funcție este menită să ajute utilizatorii să descopere aplicații utile. În același timp, Microsoft testează un experiment care afișează reclame de la terți direct în meniul Start. Dacă utilizatorii nu doresc să vadă aceste reclame sau recomandări, pot da clic dreapta pe ele și să le închidă. Pentru a bloca complet recomandările de la terți, utilizatorii trebuie să acceseze Setări > Personalizare > Start și să dezactiveze opțiunea „Afișați recomandări pentru sfaturi, promoții pentru aplicații și multe altele”.

Windows 11: Actualizare IMPORTANTA Lansata de Microsoft, ce Noutati sunt Oferite

Această setare este disponibilă pentru computerele cu Windows 11 KB5037771 și versiuni mai vechi. Microsoft lucrează, de asemenea, la o funcție a meniului Start care va evidenția aplicațiile utilizate frecvent în secțiunea „Recomandat”. Aceasta va evidenția doar aplicațiile cele mai des folosite, care nu sunt deja fixate în Start sau în bara de activități.

Modificările din meniul Start vor începe să apară în săptămânile următoare, însă depinde și de regiunea utilizatorilor. De exemplu, reclamele s-ar putea să nu fie disponibile în Europa. În orice caz, utilizatorii pot descărca și instala actualizarea pentru a testa noile funcții.

De asemenea, utilizatorii vor observa noi animații pentru pictogramele Widget, în funcție de vreme. Microsoft a început lansarea acestor pictograme animate, dar nu toată lumea va vedea modificările imediat după actualizare. Totodată, sunt introduse modificări pentru widget-urile de pe ecranul de blocare. Microsoft îmbunătățește calitatea widget-urilor de pe ecranul de blocare, adăugând actualizări sportive mai noi.

Windows 11 KB5037771 remediază și o problemă legată de aspectul tastaturii japoneze 106, asigurându-se că aceasta apare corect la conectare. O altă remediere vizează o problemă cu aplicația Setări, care nu mai răspunde atunci când se închide un meniu derulant.
Actualizarea Windows 11 KB5037771 aduce îmbunătățiri semnificative și noi funcționalități, consolidând poziția Microsoft pe piață. Utilizatorii sunt încurajați să instaleze această actualizare pentru a beneficia de toate îmbunătățirile aduse de Microsoft.