Volodimir Zelenski: Noi Anunturi GRAVE de ULTIM MOMENT privind Situatia din Harkov

Volodimir Zelenski Noi Anunturi GRAVE ULTIM MOMENT Situatia Harkov

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a adus un omagiu emoționant eroilor și unităților Forțelor de Apărare ale Ucrainei pentru curajul și sacrificiul lor în fața agresiunii rusești. „Mulțumesc tuturor războinicilor noștri și unităților Forțelor de Apărare ale Ucrainei, care au dovedit săptămâna aceasta că statul rus va plăti pentru tot ceea ce face împotriva poporului și societății noastre,” a declarat Zelenski.

Președintele a evidențiat în special rezistența și încrederea câștigate de soldați în direcția Kharkiv. „Mulțumesc fiecărui războinic care a arătat suficientă rezistență și a reușit să câștige mai multă încredere, în special în direcția Kharkiv, săptămâna aceasta. Invadatorii pierd infanterie și echipament – este o pierdere semnificativă, deși, ca în 2022, mizau pe un avans rapid prin pământul nostru.”

Zelenski nu a uitat să menționeze și celelalte direcții de luptă, cum ar fi Kramatorsk, Pokrovsk, Kurakhove și direcțiile sudice. „Oriunde situația este dificilă, forțele noastre dau un răspuns decent ocupantului. În mod special, aș dori să mulțumesc băieților care au respins asaltul rus asupra Chasiv Yar. Războinicii noștri au distrus peste douăzeci de vehicule blindate ale ocupantului.”

Președintele a exprimat recunoștință tuturor celor care ajută și sprijină Ucraina în aceste vremuri grele. „Mulțumesc tuturor celor care ajută! Mulțumesc tuturor celor care au ales Ucraina și asigură puterea și rezultatele pentru țara noastră. Glorie Ucrainei!”

Volodimir Zelenski a reflectat și asupra situației din Crimeea, amintind de deportarea tătarilor crimeeni și aspirațiile pentru viitorul peninsulei. „Doar cu slăbirea autorităților de atunci de la Moscova și restabilirea independenței Ucrainei au putut tătarii crimeeni să stabilească adevărul despre crima genocidului – deportarea poporului tătar crimeean – la nivel de stat și să-și reia viața normală în Crimeea.

Până în 2014, Crimeea era un adevărat cămin fericit pentru mulți dintre oamenii noștri și va fi din nou – cu siguranță – atunci când forța rezistenței noastre, armele, diplomația și puterea justiției pentru Ucraina vor asigura eliberarea Crimeei de ocupație.”

Zelenski a subliniat că peninsula, destinată să devină unul dintre cele mai bune locuri de trai din Europa, va ajunge exact acolo, fără Rusia.