ALERTELE ANM Meteo Oficiale de ULTIM MOMENT NOWCASTING in Romania pe 21 Mai 2024

ANM a emis o serie de alerte oficiale de ultim moment, nowcasting, pentru Romania pe 21 mai 2024, iata ce aduc meteorologii in imediata atentie.

ALERTELE ANM Meteo Oficiale ULTIM MOMENT NOWCASTING Romania 21 Mai 2024

Alertele ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, meteo oficiale de ultim moment nowcasting in Romania pe 21 mai 2024, ne aduc in atentia imediata toate fenomenele de vreme severa care afecteaza intreaga tara, iata ce spun meteorologii si ce trebuie sa stim chiar in acest moment.

ANM vorbeste mai jos despre vant, care la rafala poate atinge viteze de pana la 65 km/h, dar si despre ploi in cantitati de pana la 40 l/mp, insotite de grindina, vijelie, averse torentiale si descarcari electrice, asa ca ni se recomanda sa fim foarte prudenti in orice fel de deplasari pe care le facem.

COD GALBEN!

Data emiterii : 21-05-2024 ora 10.

Valabil de la : 21-05-2024 ora 10:30.

In zona : Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Anina, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Prigor, Sichevița, Răcășdia, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Eftimie Murgu, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici;

Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…65 km/h.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 21 mai, ora 16 – 22 mai, ora 10.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și sudul Crișanei, unde se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze de 50…70 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 22 mai, ora 10 – 23 mai, ora 10.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.