Ministrul Sanatatii: Noi Masuri Oficiale de ULTIM MOMENT, foarte IMPORTANTE pentru Romani

Ministrul Sanatatii anunta o serie de noi masuri oficiale de ultim moment, foarte importante pentru romani, ce decizii a luat Alexandru Rafila acum.

Ministrul Sanatatii Noi Masuri Oficiale ULTIM MOMENT foarte IMPORTANTE Romani

Ministrul Sanatatii anunta o serie de noi masuri oficiale de ultim moment, foarte importante pentru milioane de romani din toata tara, iata ce transmite Alexandru Rafila in legatura cu proiectele de constructie a unor noi spitale, cu bani PNRR, dar si modernizarea sectiilor de terapie intensiva, dupa acum puteti vedea chiar acum mai jos.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea si despre medicii de familie, o componenta extrem de importanta a aparatului medical din Romania, ei fiind esentiali pentru asigurarea de servicii de cea mai buna calitate pentru milioane de romani din intreaga tara la ora actuala, cu detalii suplimentare disponibile acum mai jos.

“Investim în terapia intensivă neonatală prin #PNRR la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” Braşov. Creștem capacitatea compartimentului de terapie intensivă pentru nou-născuți și îl dotăm cu echipamente medicale performante. Vor fi executate lucrări de reparații curente şi amenajări care vor permite creşterea cu 11 paturi a capacităţii compartimentului. Vor fi achiziționate şi puse în funcțiune 23 de tipuri de echipamente medicale (173 de buc.).

Vor fi modernizate cele 5 paturi de terapie intensivă existente prin dotarea cu 4 tipuri de echipamente medicale. Va fi îmbunătățit programul de screening, prin 9 tipuri de echipamente medicale care vor fi cumpărate. Investiția se ridică la 10.739.644 lei fără TVA.
Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” este instituţia medicală braşoveană care beneficiază în prezent de cele mai multe proiecte cu fonduri europene, aflate în diverse stadii de implementare.

Investim în sistemul de sănătate public din România. Investim în oameni. Mesajul ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, cu ocazia Zilei Mondiale a Medicului de Familie: “Astăzi sărbătorim medicii de familie, cărora le mulțumesc pentru profesionalism, implicare în alinarea suferinței și vindecarea pacienților din comunitățile în care își desfășoară activitatea.

Voi sprijini, alături de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, menținerea veniturilor pentru medicii de familie și diversificarea serviciilor medicale pe care le fac. Deja multe din cele 2600 de cabinete de medicină de familie sunt renovate cu fonduri din PNRR, iar dotarea lor completă se va face până la sfârșitul acestui an.Cel mai important, pentru medicii de familie.

Este să fie sprijiniți de autoritățile locale acolo unde își desfășoară activitatea și să fie parte a comunității. Cabinetele de medicină de familie din comuna Bălțați din Iași au fost renovate prin programul Ministerului Sănătății și cu sprijinul primarului din localitate, Vasile Aștefanei. Le mulțumesc Dr. Lorena Handrache și Dr. Dragoș Hoescu, pentru dedicarea și profesionalismul cu care își tratează pacienții.””