Romania: Pasii Oficiali de ULTIM MOMENT cu Masuri Importante pentru Aderarea la Schengen

Romania anunta pasii oficiali de ultim moment cu masuri importante pentru aderarea la Schengen, iata ce decizii au fost puse in aplicare deja.

Romania Pasii Oficiali ULTIM MOMENT Masuri Importante Aderarea Schengen

Romania a pus in aplicare o serie de pasi oficiali de ultim moment cu masuri importante pentru finalizarea aderarii la Schengen, iar asta in contextul in care incepand cu data de 1 iulie, Ungaria urmeaza sa preia presidintia Consiliului Uniunii Europene, iar ministerul afacerilor externe deja discuta despre cum putem fi noi ajutatii in urmatoarele luni.

Romania, prin ministrul afacerilor externe, poarta discutii cu omologii din Ungaria, pentru ca in mandatul tarii la Consiliul Uniunii Europene, sa poata fi avansata finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, chiar daca in realitate exista sanse foarte mici ca acest lucru sa se intample in 2024, din cauza lui Karl Nehammer, dupa cum stiu multi oameni.

Romania incearca sa se foloseasca de toate parghiile posibile pentru a-si avansa agenda in ceea ce priveste finalizarea aderarii la Schengen, insa desigur ca procesul nu este unul simplu si este nevoie atat de timp, cat si de rabdare, pentru ca inclusiv controalele la granitele terestre sa fie ridicate, poate in cursul anului urmator.

“Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu l-a primit miercuri, pe ministrul pentru afaceri europene al Ungariei, János Bóka. În mod special, ministrul Luminița Odobescu a reamintit de provocările de natură securitară generate de agresiunea Federației Ruse în Ucraina, dar și de evoluțiile îngrijorătoare din alte regiuni.

Ministrul român a subliniat interesul deosebit pentru avansarea deciziilor privind politica de extindere în raport cu Ucraina și Republica Moldova, precum și finalizarea procesului de aplicare integrală de către România a acquis-ului Schengen. Secretarul de stat Daniela Gîtman a arătat că Romania este angajată în direcția consolidării unității şi rezilienței la nivel european şi că va acționa consecvent în acest sens. afirma Ministerul Afacerilor Externe din Romania.”