Confirmarea Oficiala ENGIE de ULTIM MOMENT, Masura Pusa in Aplicare pentru Romania

ENGIE confirma in mod oficial o masura importanta de ultim moment, pusa in aplicare in Romania, ce decizii a luat compania in tara noastra.

Confirmarea Oficiala ENGIE ULTIM MOMENT Masura Pusa Aplicare Romania

ENGIE a finalizat recent achiziția unui parc eolian operațional cu o capacitate de 80 MW, deținut anterior de Grupul EnerCap Capital Partners și EP Global Energy. Acest parc este situat în localitatea Chirnogeni din județul Constanța, o regiune cunoscută pentru condițiile favorabile de vânt. Se estimează că parcul eolian va genera anual aproximativ 180 GWh, suficient pentru a alimenta cu energie electrică 90.000 de gospodării.

ENGIE sustine ca această investiție reprezintă un pas important pentru companie, crescând capacitatea totală instalată de producție de energie eoliană și solară în România la 202 MW. Prin această achiziție, ENGIE aproape că își va dubla capacitatea existentă de producție de energie eoliană, consolidându-și astfel poziția în sectorul energiei regenerabile.

“Prin achiziționarea parcului eolian din Chirnogeni, ENGIE face un pas important în dezvoltarea companiei în domeniul energiei regenerabile, consolidându-și poziția pe piața din România, care are un potențial semnificativ în ceea ce privește energiile regenerabile. Această investiție strategică reprezintă încă un pas important pentru a atinge obiectivul de a avea o capacitate de producție de energie regenerabilă instalată de 1.000 MW până în 2030”, a declarat Cristian Buzan, Director General Adjunct ENGIE Romania.

Confirmarea Oficiala ENGIE de ULTIM MOMENT, Masura Pusa in Aplicare pentru Romania

ENGIE deține și operează deja două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 98 MW în județele Brăila și Galați. De asemenea, ENGIE are în portofoliu patru parcuri fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de 24 MW în județele Arad, Buzău, Harghita și Teleorman.

ENGIE, in 2023, a decis să investească în construcția a două centrale solare greenfield. Prima dintre acestea este localizată în comuna Ariceștii Rahtivani din județul Prahova, având o capacitate totală de 37.2 MWp. A doua centrală, cu o capacitate instalată de 9.3 MWp, se află în Gemenele, județul Brăila, pe terenul unde ENGIE operează deja un parc eolian. Odată finalizat, acest proiect va reprezenta prima centrală hibridă din surse regenerabile din România.

ENGIE continuă să investească strategic în dezvoltarea capacităților de energie regenerabilă, contribuind astfel la obiectivul global de reducere a emisiilor de carbon și de promovare a unui viitor sustenabil. Prin aceste acțiuni, ENGIE își consolidează poziția de lider pe piața energiei regenerabile din România, demonstrând angajamentul său ferm pentru o tranziție energetică responsabilă și durabilă.