Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Germaniei care vor Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Germania pune cu succes in aplicare o serie de masuri oficiale de ultim moment, care vor ajuta aderarea Romaniei la Schengen, ce decizii au fost luate.

Masurile Oficiale ULTIM MOMENT Germaniei Ajuta Aderarea Romaniei Schengen

Germania incepe sa puna in aplicare o serie de masuri radicale pe care putini le credeau posibile, iar asta pentru ca de la Berlin se impune o directiva pentru cresterea deportarilor migrantilor fara cereri de azil aprobate, iar autoritatile se conformeaza dorintelor calcenarului, ceea ce ajuta finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Germania si-a crescut cu aproximativ o treime numarul deportarilor in primele 3 luni din 2024, ceea ce reprezinta o crestere importanta in comparatie cu anii anteriori, iar pentru finalizarea aderarii Romaniei, aceasta este o veste excelenta, daca numarul deportarilor va continua si in perioada urmatoare, dar acest lucru nu este deocamdata sigur.

Germania ar fi facut si mai multe deportari, insa unii dintre migrantii cu cereri de azil respinse nu au mai fost de gasit, ceea ce a dus la suspendarea procedurilor pana la localizarea lor, asta in timp ce alte transporturi au fost anulate, dar per total, aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi finalizata mai rapid, daca aceste proceduri ar fi realizate in numar mai mare.

“În consecință, numărul deportărilor a crescut cu peste o treime în primul trimestru al anului 2024. Un total de 4.791 de persoane fără statut de rezidență fuseseră deportate până la sfârșitul lunii martie, potrivit informatiilor publicate de catre autoritatile federale germane. Guvernului federal a publicat informatiile ca parte a unei cereri de informare depuse de catre politicienii din opozitie.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, aceasta reprezintă o creștere de aproximativ 34 la sută. Cu toate acestea, adesea deportările nu au loc. În primul trimestru al anului curent, 7.048 de repatrieri planificate au eșuat. Potrivit guvernului federal, majoritatea celor afectați nu au mai putut fi găsiți sau zborurile au fost anulate.”