Romania Detaliaza Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT ale MAI pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania detaliaza masurile oficiale foarte importante, de ultim moment, ale MAI pentru finalizarea aderarii la Schengen, anunturile oficiale facute.

Romania Detaliaza Masurile Oficiale ULTIM MOMENT MAI Finalizarea Aderarii Schengen

Romania, prin ministrul de interne Catalin Predoiu, a decis sa detalieze masurile oficiale de ultim moment, luate de catre MAI, pentru a se facilita finalizarea aderarii la Schengen, el avand o intalnire importanta cu reprezentantii presidintiei Belgie a Consiliului Uniunii Europene, fiind discutate si aceste aspecte importante, mai ales ca Ungaria preia stafeta din 1 iunie.

Romania spune ca traficul de migranti ilegali a scazut cu 75% pe teritoriul tarii noastre, multumita eforturilor depuse pana in momentul de fata, demonstrandu-se in repetate randuri pana acum faptul ca tara noastra trebuie sa finalizeze aderarea la Schengen, pentru ca are capacitatea de a proteja granitele Spatiului Schengen impotriva traficantilor de persoane.

Romania se chinuie de peste 10 ani de zile sa-si finalizeze aderarea la Schengen, insa din pacate Karl Nehammer si Austria ne pun bete in roate in acest proces, astfel ca depindem intr-o foarte mare masura de aliatii nostri internationali pentru a se pune presiune pe guvernul de la Viena sa renunte la veto-ul impus in decembrie 2022, insa din pacate asta nu e simplu de realizat.

“Am prezentat măsurile concrete ale Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea migrației ilegale și a traficului de persoane, subliniind că migrația ilegală a scăzut cu 75% în România datorită acestor eforturi. În ceea ce privește dosarul Schengen, am subliniat că este un test pentru coeziunea, coerența, solidaritatea europeană.

Nu mai este un test pentru capacitățile RO de a îndeplini criteriile Schengen și de a proteja frontierele, capacități demonstrate repetat prin vizite de evaluare și prin performanța din teren, ci este un test al capacității europene de a-și îndeplini obiectivele și programele. afirma in urma discutiilor ministrul de interne al Romaniei, Catalin Predoiu.”