Ordonanta de Urgenta a Ministrului Educatiei cu Masuri de ULTIM MOMENT pentru Elevii Romani!

Ministrul Educatiei vrea sa publice o noua ordonanta de ugenta cu masuri de ultim moment pentru elevii din toata Romania, ce planuri are Ligia Deca.

Ordonanta Urgenta Ministrului Educatiei Masuri ULTIM MOMENT Elevii Romani

Ministrul Educatiei a pregatit in mod oficial o noua ordonanta de urgenta cu masuri de ultim moment pentru sistemul de invatamant din Romania, Ligia Deca vorbind despre situatia actuala a protejarii elevilor din scolile Romaniei prin monitorizare video, dar si ceea ce implica asta din punct de vedere legal.

Ministrul Educatiei detaliaza mai jos schimbarile legislative pe care aceasta ordonanta de urgenta vrea sa le impuna in toate scolile din Romania, dar mai mult decat atat, vedem si cum functioneaza prograul pentru reducerea abandonului scolar, un pilon pentru schimbarea din temelie a sistemului de invatamant.

“Prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, Școala Gimnazială Nr. 1 „Theodor Bucurescu” din Sânnicolau Mare, Timiș, a desfășurat ore de învățare remedială, ateliere de dezvoltare personală și interpersonală și, poate cea mai valoroasă inițiativă, Școala de Vară.  Aceasta a creat o oportunitate unică pentru elevi și profesori de a se apropia și de a dezvolta competențe într-un mediu relaxat, fără presiunea notelor sau a temelor.

Aproape toți elevii de gimnaziu au beneficiat de cel puțin una dintre aceste activități, iar rezultatele sunt vizibile: elevii au participat cu bucurie și entuziasm, descoperind că fiecare dintre ei are talente valoroase de oferit, contribuind astfel la crearea unei atmosfere pozitive și incluzive în școală. Acesta este doar unul dintre numeroasele cazuri în care elevii au cunoscut o apropiere semnificativă față de școală și față de profesori în urma proiectului PNRAS.

Suntem recunoscători pentru rezultatele obținute și, totodată, hotărâți să continuăm să creăm un mediu în care fiecare copil să poată învăța, crește și excela, în propriul său ritm. Avand in vedere ca se impune realizarea unui echilibru intre cele doua drepturi ale persoanei, dreptul la siguranta si dreptul la protectia datelor, cunoscand ca dreptul la siguranta este un drept fundamental, absolut.

In timp ce dreptul la protectia datelor nu este un drept absolut (punctul 4 din preambulul RGPD) propunem modificarea Art.66 si completarea lui inclusiv cu prevederi care sa reglementeze supravegherea audio video a concursurilor/examenelor nationale. Efectele faptelor de violenta verbala, fizica, psihologica – bullying, indiferent de subiectul de drept implicat.

Se produc in timp, nu sunt de regula reclamate de persoanele vatamate si au un impact negativ asupra dezvoltarii armonioase a beneficiarului direct, astfel ca este imperios a se lua toate masurile pentru asigurarea mediului educational sigur si sanatos, punand interesul superior al elevilor inaintea altor considerente.”