ANM: AVERTIZARILE Meteorologice Oficiale NOWCASTING de ULTIM MOMENT pe 3 Iunie 2024 in Romania

ANM emite avertizarile meteorologice oficiale nowcasting de ultim moment pe 3 iunie 2024 in Romania, aducand in atentie fenomene de vreme severa.

ANM AVERTIZARILE Meteorologice Oficiale NOWCASTING ULTIM MOMENT 3 Iunie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, emite avertizarile meteorologice oficiale nowcasting de ultim moment pe 3 iunie 2024 in Romania, care ne aduc in imediata atentie un cod portocaliu de vreme severa imediata si un cod galben, ambele fiind aduse in atentia noastra de catre meteorologi din cauza fenomenelor care ne vor afecta.

ANM vorbeste despre un cod portocaliu de vreme severa, din cauza caruia vom fi afectati de ploaie in cantitati de pana la 60 l/mp, insotita de vant cu rafale de pana la 80 km/h, cu aspect de vijelie, grindina de dimensiune medie si posibil mare, averse torentiale si frecvente descarcari electrice, deci ni se recomanda sa fim extrem de atenti la deplasari.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 3 iunie, ora 15 – 4 iunie, ora 3.

Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 3 iunie, ora 12 – 4 iunie, ora 3.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în extremitatea estică a țării.