Schengen: Intelegerea Oficiala IMPORTANTA de care Depinde Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen revine in atentia romanilor, dupa anuntul oficial de ultim moment privind intelegerea importanta de care depinde finalizarea aderarii Romaniei.

Schengen Intelegerea Oficiala IMPORTANTA Depinde Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen ramane in continuare in atentia Guvernului de la Bucuresti, iar anuntul oficial de ultim moment al ministrului MAI pentru milioane de romani, aduce in atentie intelegerea care este necesara la nivel european pentru ca finalizarea aderarii Romaniei sa fie posibila in 2024, desi realistic vorbind, 2025 e un termen mult mai plauzibil, dar totusi greu de atins.

Schengen ne-a primit partial, dar Catalin Predoiu, ministrul MAI, afirma ca doar o decizie politica luata la nivel european in 2024, ne-ar putea aduce aderarea in momentul de fata, partea buna fiind ca Parlamentul European nu-si va schimba majoritatea, deci prtidele care au sustinut finalizarea aderarii Romaniei, ar trebui sa o faca in continuare, cel putin teoretic.

Schengen ar putea ramane un vis de neatins totusi, deoarece Karl Nehammer inca are multi oameni in Parlamentul European, iar extremistii au castigat alegerile europarlamentare in Austria, astfel ca finalizarea aderarii Romaniei “atarna de un fir de ata” in momentul de fata, deci ramane sa vedem in ce masura guvernul de la Bucuresti va reusi sa-si mentina promisiunile.

“Nu există săptămână să nu avem acțiuni de sprijin ale acestui dosar prin Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul de Externe, alte structuri ale statului. Luptăm pentru Schengen în fiecare zi. Și obiectivul nostru este 2024, într-adevăr, dar aceasta depinde de o decizie politică la nivel european. Noi ne luptăm pentru ea.

De la Președinte până la Prim Ministru, ministru de interne, ministru de externe, parlamentari și europarlamentari, toată lumea luptă pentru Schengen. Vă asigur de acest lucru. Ministerul Afacerilor Interne își reafirmă angajamentul față de transparență, integritate și colaborare internațională pentru a asigura securitatea și stabilitatea la frontierele României, contribuind astfel la obiectivul de integrare în spațiul Schengen.”