Acuzatiile Oficiale de ULTIM MOMENT ale USR Privind Fraudele la Vot in Bucuresti

USR lanseaza o noua serie de acuzatii oficiale de ultim moment privind fraudele descoperite la votul din Bucuresti, ce spune primarul Radu Mihaiu.

Acuzatiile Oficiale ULTIM MOMENT USR Fraudele Vot Bucuresti

USR, Uniunea Salvați România, a adus în atenția publicului un nou exemplu de presupusă fraudă electorală în Sectorul 2 din București. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a evidențiat situații concrete în care voturile exprimate au fost respinse de comisia electorală, controlată de Partidul Social Democrat (PSD).

“Voi vedeți ștampila cu votat? Ei bine, comisia nu a văzut-o,” a spus Mihaiu, referindu-se la zecile de voturi care au fost respinse de majoritatea PSD-istă din Biroul Electoral al Sectorului (BES). “Nici ei nu au observat ștampila pusă de unul dintre voi,” a adăugat primarul USR.

Radu Mihaiu a explicat că aceste nereguli nu sunt izolate, ci fac parte dintr-o problemă mai largă, care afectează procesul electoral din sector. El a menționat că în sacii sigilați se află mii de voturi anulate, Sectorul 2 având cel mai mare procentaj de voturi nule din București. “Zilele acestea am cerut calm o numărare transparentă și corectă, însă deja mi-a cam sărit muștarul,” a spus primarul USR.

Acesta a lansat și un mesaj dur către PSD: “NU scăpați de matematică, nenorociților! Verificăm sistematic tot votul.” Primarul Mihaiu a detaliat o situație gravă, afirmând că 504 voturi exprimate lipsesc din procesele verbale publicate de Biroul Electoral Central. “Pe românește, ca să înțeleagă oricine: ai fost în secție, ai semnat pe listă, ți s-a dat buletin de vot, dar cumva la final el nu s-a mai găsit în urnă. Şi tot aşa de 504 ori în 40 secţii,” a explicat el.

Radu Mihaiu a subliniat că aceste nereguli sunt rezultatul unei organizări defectuoase și a unei posibile rele-voințe. “Comisiile au cedat psihic, au pus secția în saci fără să se închidă cheile de verificare și le-au trântit pe masa Biroului Electoral Sector 2. Soluția lor? Au închis din pix aceste secții. Nu au depistat cauza erorilor. Nu se știe dacă cineva a băgat în geantă voturile. Iar acum încearcă să acopere prin tăcere toată tărăşenia,” a spus el.

USR explica deasemenea ca, delegații care au fost în comisia electorală din secția 352 sunt la BES și cer îndreptarea erorii, împreună cu președintele secției. Mihaiu le-a mulțumit pentru lupta lor pentru dreptate și a condamnat atitudinea BES-ului care “dă din umeri” și nu ia măsuri concrete.

De asemenea, Radu Mihaiu a subliniat că cele mai multe voturi dispărute provin din cartiere care au votat preponderent pentru USR: Fabrica de Glucoză, Dacia, Floreasca și altele. Aceste acuzații grave aruncă o umbră asupra corectitudinii alegerilor și subliniază necesitatea unei investigații transparente și a unei numărări corecte a voturilor pentru a restabili încrederea în procesul democratic.