Apple a renuntat la Google Maps cu un an inaintea incheierii contractului cu Google, aplicatia Google Maps pentru iOS este la luni distanta de lansare

  Fara sa anunte pe cineva in legatura cu intentiile sale, cu putin timp inaintea WWDC 2012 Apple a decis sa renunte la Google pentru furnizarea unui serviciu de navigatie in iOS si a decis sa lanseze propria aplicatie. Decizia a fost uimitoare pentru toti, avand in vedere ca Apple mai avea un an de contract cu cei de la Google, insa din dorinta de a deveni independenta, si de a implementa navigatia turn-by-turn, Apple a decis sa lanseze propria aplicatie. Decizia i-a surprins pe cei de la Google care nu aveau o aplicatie pentru iOS pregatita, insa Apple in acel moment nu se gandea ca utilizatorii vor privi cu atat de mult dispret aplicatia pe care compania se chinuie sa o construiasca.

  Apple considera ca functiile din iOS, in ceea ce priveste navigatia, sunt inferioare celor din Android OS, nu putea implementa navigatie turn-by-turn fara sa le dea celor de la Google o prezenta mai importanta in iOS, asa ca a decis sa renunte de tot la ei si sa isi faca propria aplicatie. Google a fost luata prin surprindere, nu avea vreo aplicatie pregatita pentru iOS si desi acum una este in proces de dezvoltare, vor trece cateva luni bune pana cand ea va fi gata pentru publicarea in App Store-ul celor de la Apple, asta presupunand ca Apple o va accepta. Ieri Eric Schmidt a declarat ca a sa companie nu a trimis o aplicatie Google Maps pentru aprobare in App Store si acest lucru nu cred ca se va intampla prea curand.

  Compania din Cupertino a prezentat aplicatia Maps din iOS 6 drept un efort incununat de succes, a promis ca va actualiza constant hartile, insa nu se astepta ca lumea sa nu accepte acest produs. Desi in ultimele zile Apple s-a grabit sa linisteasca utilizatorii spunand ca aplicatia va deveni mai buna in timp si desi compania incearca sa recruteze fosti angajati ai Google pentru a ii repara problemele, vor trece luni de zile pana cand vom vedea schimbari importante in aplicatie. Apple a grabit lansarea iOS 6 Maps, acest lucru ii va costa in final, ramane doar de vazut daca va fi vorba de bani sau de pierderea unor fani.