UPDATE: Google inca nu a trimis la Apple o aplicatie Google Maps conform lui Eric Schmidt

  Eric Schmidt, celebrul fost CEO al Google, a declarat ca deocamdata compania sa nu a trimis la Apple vreo aplicatie Google Maps care ar trebui publicata in App Store. Afirmatia a fost facuta in fata unor reporteri japonezi in timpul unei vizite ce a avut loc in Tokyo si ea nu este deloc surprinzatoare. Schmidt a declarat ca Apple si Google interactioneaza in fiecare zi, insa deocamdata o aplicatie Google Maps pentru iOS nu a fost trimisa pentru publicare in App Store, dar fostul CEO nu a spus daca a sa companie lucreaza sau nu la un asemenea proiect.

Google Inc. has not submitted a new Google Maps application to Apple Inc after the iPhone maker dropped the use of it in launching its newest device, the head of the world’s top search engine provider said on Tuesday. “We have not done anything yet,” Google Executive Chairman Eric Schmidt told a small group of reporters during a visit to Tokyo. “We’ve been talking with (Apple) for a long time. We talk to them every day,” he added.

  Dupa lansarea aplicatiei Maps in iOS 6, multa lume a presupus ca Google va lansa o aplicatie Google Maps pentru iOS, asa cum a lansat o noua aplicatie YouTube, insa acest lucru ar putea fi doar o pura presupunere in final. Da, Google a pierdut in cateva zile 100 de milioane de utilizatori ai platformei Google Maps, insa poate nu are vreun interes sa ofere pe iOS experienta sistemului sau, totul in ideea de a forta utilizatorii sa cumpere terminale Android daca vor harti bune.

UPDATE: O interpretare diferita a comentariilor lui Schmidt, acesta sustine ca Apple ar trebui sa aprobe o aplicatie Google Maps in App Store, dar nu s-a confirmat/infirmat trimiterea unei asemenea aplicatii catre compania din Cupertino.

“We haven’t done anything yet with Google Maps,” Schmidt told reporters in Tokyo today. Apple would “have to approve it. It’s their choice,” Schmidt said, declining to say if the Mountain View, California-based company submitted an application to Apple for sale through its App Store.

9 COMENTARII

  1. Eu cred ca nu vor publica nicio aplicatie Google Maps in Appstore pt. a atrage mai multa lume pe Android, cel putin eu asta as face 🙂

  2. Sunt doar curios. La ce folositi voi Maps sau GoogleMaps in RO ? Eu nu am folosit-o niciodata, nu i-am vazut rostul. Stiti ceva ce nu stiu eu ? 🙂
    Mai exact la ce foloseste Maps/GoogleM. ?

  3. &Toma: De acord!
    Din Youtube, Google castiga bani vanzand publicitate, deci iata motivul pt care au facut o aplicatie. Din Maps castiga (a se citit Atrage) noi useri pe platforma Android – si de aici vin beneficiile ulterioare.

  4. Google traieste din publicitate si clickuri , publicitate care nu mai vine daca 100 de milioane de potentiali clienti nu o mai vad . Peste o luna 150 de milioane , etc .

  5. Da, folosesc CopilotGPS free in appstore, am descarcat harta RO cand mi-am facut contul, si de atunci am folosit-o pe toate iDevice-urile. Si nici nu cere legatura la net pentru a functiona. Si m-a dus de fiecare data oriunde am avut nevoie.

    O folosesc extrem de des, meseria ma obliga.

  6. Nu se pune problema doar de cat de detaliate sunt strazile in anumite orase sau asa mai departe, pe mine cel mai mult ma deranjeaza este ca are foarte putine POI.

    Stau in Bucuresti, si inainte cand cautam o posta, un spital, o companie, gaseam aproape de fiecare data, pe cand acum cu Maps iOS6, ioc.

    P.S. : cum pot lasa shortcut-ul de la google maps sa imi foloseasca gps-ul?

  7. @Vlad: verifici in setari ca Safari are permisiunea sa foloseasca serviciul de localizare… neajunsul este ca varianta web a google maps nu o sa-ti faca rutare live ca si aplicatia Maps din iOS 5 (ofera doar previzualizarea rutei intre puncte).