iOS 6 Maps salveaza harti regionale pentru folosirea offline

  V-am spus ca aplicatia iOS 6 Maps este mult mai eficienta cand vine vorba despre incarcarea informatiilor disponibile pentru utilizatori si v-am spus ca sistmul vectorial de incarcare a hartilor este la baza acestei performante. Ei bine tot acest sistem ne permite sa incarcam offline hartile salvate de catre aplicatia Maps, software-ul folosind si un sistem inteligent de cache pentru a face acest lucru. Practic aplicatia iOS 6 Maps salveaza in cache regini mari de pe glob, in functie de ce vizionam noi in acel moment, iar informatiile salvate in cache pot fi revizualizate integral fara a folosi o conexiune de internet, dar si fara a pierde informatii utile.

  Google Maps ofera o functionalitate asemanatoare si mai buna in Android, insa in iOS nu, iar daca ati folosit sistemul, stiti ca pentru fiecare zoom in/out sau schimbare a pozitiei de vedere, trebuie sa incarcati hartile din nou consumand timp si trafic de date. Apple a rezolvat problema intr-un mod elegant, hartile sale vectoriale se incarca rapid si o data ce sunt incarcate afiseaza toate informatiile pe care le au, chiar daca utilizatorul face zoom in/out, sau navigheaza in regiunea respectiva. Acest sistem functioneaza nu doar pentru hartile 2D, ci si pentru imaginile inregistrate din satelit, insa revin si va spun ca totul se bazeaza pe anumite regiuni.

  Testand sistemul, am reusit sa salvez o harta completa a Bucurestiului si a unei parti a imprejurimilor, iar inchizand conexiunea de internet am reusit sa navighez prin ea fara ca la un moment dat sa imi dispara ceva de pe ecran. Desi sistemul nu este acum facut pentru a salva hartile direct in iDevice-uri, ideea hartilor vectoriale ne-ar putea permite sa salvam intregi regiuni in terminalele noastre, insa ramane de vazut cand va decide Apple ca meritam asa ceva.