Orange actualizeaza aplicatia Contul Meu, iti pune la dispozitie mai multa functionalitate

  Contul Meu Orange este o aplicatie lansata de catre Orange Romania acum mai bine de un an si jumatate de zile, iar cu ocazia lansarii sesiunii de precomenzi pentru iPhone 5, o noua versiune a ei a fost publicata in App Store. Aplicatia va dadea si va da in continuare posibilitatea de a administra conturile voastre de pe website-ul Orange si de a vizualiza informatiile din ele, insa printre noutatile versiunii 2.0 se adauga posibilitatea de a controla conturi ale cartelelor prepay si nu numai :

Noutati in noua versiune:
– acum aplicatia este accesibila si clientilor Orange Prepay
– cu un singur nume de utilizator si parola ai acces la toate numerele tale de telefon
– poti reincarca o cartela Prepay cu credit, minute sau optiuni de date si poti afla informatii despre bonus
– poti modifica optiunile si serviciile active si poti vizualiza istoricului apelurilor
– ai acces la balanta si data de scadenta a facturii, pe care o poti plati online cu cardul direct din aplicatie
– poti gasi cel mai apropiat magazin Orange pe harta cu ajutorul GPS-ului

Pentru clientii Orange, utilizarea aplicatiei prin intermediul conexiunii de internet mobil nu genereaza cost suplimentar.
Ca si pana acum aplicatia poate fi folosita si prin intermediul unei conexiuni Wifi

  Contul Meu Orange este disponibila gratuit in App Store si functioneaza nativ pe iPhone/iPod Touch.

UPDATE: Pentru ca in comentarii cineva a intrebat de ce nu a ales Orange sa faca o versiune nativa a aplicatiei, cei de la Orange au oferi un raspuns pe care il aveti prezentat mai jos.

Versiunea anterioara a aplicatiei oferea doar informatii disponibile si in Cronos, pentru un singur numar de telefon. Multi dintre clienti si-au exprimat nevoia de a putea face schimbari in contul lor de client prin intermediul aplicatiei, de aceea simpla afisare a informatiilor despre consum nu era suficienta.

Acum au adus pe smartphone cat mai multe dintre functionalitatile disponibile pe PC: poti administra un numar oricat de mare de abonamente si cartele PrePay cu ajutorul unui singur cont de utilizator, poti vedea informatii despre consumul oricaruia dintre numere, poti efectua reincarcari, poti vedea detaliile convorbirilor, poti afla informatii despre factura si poti plati factura online, direct de pe telefon. Poti activa si dezactiva optiuni si servicii.

 

Desigur, suntem cu totii de acord ca intotdeauna o aplicatie nativa va arata mai bine din punct de vedere grafic si va reactiona mai rapid decat o interfata de web. Insa avantajele unei aplicatii de web sunt mai valoroase. O aplicatie de web ofera o experienta de utilizare unitara, accesibila de pe orice tip de smartphone. De asemenea, in loc sa dedice resurse dezvoltarii acelorasi functionalitati pentru fiecare platforma pot canaliza toate eforturile catre imbunatatirea constanta a unei singure aplicatii.

Toti utilizatorii de smartphone vor beneficia instantaneu de update-uri, fara a fi necesar update-ul aplicatiei in App Store. Altfel utilizatorii de iPhone ar beneficia ultimii de update-uri si noi functionalitati datorita timpului necesar pentru publicarea aplicatiilor in App Store. Noile update-uri vor fi disponibile instantaneu chiar si celor care nu isi updateaza niciodata aplicatiile