Apple a fost actionata in judecata in Brazilia deoarece iPad 4 nu ar reprezenta o evolutie tehnologica semnificativa fata de iPad 3

  Lansarea iPad 4 in luna noiembrie a anului trecut a uimit extrem de multa lume, pentru ca Apple intrerupea pentru prima oara ciclul de lansare de un an, pentru tablete iPad, actualizand linia de tablete la doar 6 luni distanta de ultimul produs lansat in aceasta categorie. Institutul pentru politica si legea software-ului, in traducere libera, din Brazilia considera ca iPad 4 nu reprezinta o evolutie tehnologica semnificativa fata de iPad 3, acuzand compania Apple ca a cauzat un prejudiciu persoanelor care au achizitionat tableta iPad 3 cu doar cateva luni inainte.

  Ei sustin ca Apple ar fi planificat ca iPad 3 sa devina depasita din punct de vedere fizic si moral in 7 luni si ca brazilienii ar fi achizitionat tabletele iPad 3 fara a li se comunica de catre Apple ca de fapt nu achizitioneaza tableta iPad 4. Practic brazilienii sustin ca denumirea iPad cu ecran Retina este una proasta care poate induce consumatorii in eroare, lucru complet adevarat, utilizatorii nestiind daca achizitioneaza iPad 3 sau iPad 4. Institutul brazilian cere companiei Apple sa schimbe gratuit tabletele iPad 3 cumparate de brazilieni dupa lansarea iPad 4 si sa le ramburseze acestora 50% din pretul de achizitie. Mai mult decat atat, in procesul intentat companiei Apple se cere ca americanii sa plateasca despagubiri care insumeaza 30% din valoarea fiecarei tablete iPad 3 vandute in brazilia.

  Ca sa fiu sincer ma bucur de actiunea brazilienilor si consider ca strategia Apple pentru denumirea tabletelor iPad este una foarte proasta, pentru ca poate sa induca foarte usor in eroare clientii. Probabil la asta s-au gandit si cei de la Apple cand au incercat sa introduca pe piata un update fortat al tabletei iPad, iar pentru acest lucru ar fi bine sa plateasca.