Vanzarile de smartphone-uri ar putea depasi vanzarile de feature phones in 2013

  DisplaySearch, o companie specializata pe analizarea pietei terminalelor mobile, sustine ca in anul 2013 vanzarile de smartphone-uri vor intrece pentru prima oara vanzarile de features phones si vorbim aici despre vanzari la nivel global. Compania se asteapta ca anul acesta 937 de milioane de smartphone-uri sa fie vandute, cifra fiind cu doar 50 de milioane mai mare decat cea care ar trebui sa fie inregistrata in cazul vanzarilor de features phones, diferenta find minima, insa istorica.

Global smartphone shipments will surpass shipments of basic and feature phones for the first time in 2013. According to the latest Smartphone Quarterlyfrom NPD DisplaySearch, global smartphone shipments are expected to reach 937 million units in 2013, compared to just 889 million units for basic phones and feature phones. Between 2011 and 2016, smartphone shipments will grow at a compounded annual growth rate of 26%, to 1.45 billion units, which will account for two-thirds of the mobile phone market.

  Continuandu-si prezicerile, cei de la DisplaySearch sustin ca pana in anul 2016 vanzarile de smartphone-uri ar urma sa creasca intr-un ritm constant, in 2016 1.45 miliarde de terminale destepte urmand a fi vandute in intreaga lume. Practic vanzarile de smartphone-uri ar trebui sa ajunga la dublul vanzarilor de feature phones pana in anul 2016, un lucru foarte probabil, avand in vedere ca terminalele destepte au inceput sa atraga atentia din ce in ce mai multor clienti.