99% din noul malware pentru terminale mobile ataca platforma Android

  Malware-ul este o problema destul de importanta a oricarul sistem de opeare, inclusiv cele pentru terminale mobile, iar Android-ul este in momentul de fata favoritul hackerilor. Conform celor de la Kaspersky, 99.9% din malware-ul dezvoltat de catre hackeri are in vizor platforma Android a celor de la Google. Numarul de atacuri a crescut de 4 ori in prima parte a anului 2013, 63% din totalul atacurilor fiind virusi de tip troian, si desigur Android-ul este sistemul de operare in care s-au inregistrat aproape toate atacurile.

  In anul 2012 40.059 de versiuni modificate de malware au fost detectate de catre Kaspersky, insa in primele luni ale acestui an au fost detectate deja 41.487 de versiuni modificate de malware, diferenta fiind enorma. Problema pentru Android OS este ca sistemul de operare aproape ca egaleaza Windows-ul in ceea ce priveste usurinta cu care pot fi compromise terminalele, principalul aliat al hackerilor fiind faptul ca majoritatea posesorilor de terminale Android ruleaza versiuni vechi ale sistemului de operare.

  In cateva cuvinte, fragmentarea face Android-ul vulnerabil in fata hackerilor, iar pana acum eforturile Google de a rezolva problemele n-au fost in totalitate incununate de succes.