Apple pregateste lansarea iPhone 5S cu reduceri masive pentru iPhone 5

  In cursul ultimelor zile multi retaileri mari din SUA si cativa operatori de telefonie mobila din SUA au inceput sa reduca preturile de vanzare ale terminalelor iPhone 5 cu pana la 50%, totul fiind desigur facut cu acordul companiei Apple. AT&T, Best Buy, Walmart si alte mari nume din retailul american ofera terminale iPhone 5 cu reduceri de cativa zeci de dolari la achizitionarea impreuna cu un abonament, iar miscarea de marketing semnalizeaza faptul ca Apple incepe inca de pe acum pregatirile pentru lansarea iPhone 5S, epuizandu-si in acelasi timp stocurile existente de produse.

  Vara interesul consumatorilor fata de achizitionarea de produse noi scade, iar combinand acest lucru cu zvonurile care anunta lansarea iPhone 5S in toamna, Apple se pregateste pentru un trimestru fiscal cu vanzari slabe. Pentru a contra putin aceasta miscare normala a pietei, Apple da drumul la reduceri prin intermediul partenerilor sai, acelasi lucru fiind facut inclusiv anul trecut, insa ceva mai tarziu decat acum. Pana in toamna Apple va pierde foarte multe “vanzari” din cauza situatiei pietei si a zvonurilor, insa in baza acestor reduceri pierderile vor fi atenuate, chiar daca nu cu mult.

  In Romania vanzatorii oficiali de terminale iPhone 5 nu se prea grabesc sa aplice reduceri, insa exista posibilitatea ca undeva prin august/septembrie sa vedem inclusiv la noi terminale la pret promotional la operatorii de telefonie mobila.