Samsung risca sa plateasca peste 100 de milioane de dolari in Brazilia din cauza conditiilor de munca din propria fabrica

  Samsung detine in Brazilia o fabrica in zona Amazonului, iar conditiile de munca din interiorul acelei fabrici nu sunt chiar atat de grozave precum ar dori coreenii sa arate. In aceasta idee, justitia braziliana a investigat conditiile de munca din interiorul fabricii, iar procurorii regiunii in care se afla aceasta au actionat compania Samsung in judecata cerand plata de daune in valoare de peste 100 de milioane de dolari. Angajatii acelor fabrici se plang din cauza orelor lungi de munca, a conditiilor nesigure, dar si a standardelor stricte de productivitate.

  Practic unii angajati lucreaza pana la 15 ore pe zi in fabrica celor de la Samsung, iar pana acum nimeni nu a tras la raspundere compania coreeana pentru incalcarea legislatiei muncii din Brazilia. Peste 6000 de angajati lucreaza in fabrica Samsung din Brazilia, unii angajati asambland pana la 3000 de telefoane mobile pe zi, ei avand cate 32 de secunde pentru a asambla fiecare terminal, sau 65 de secunde pentru a asambla un televizor. Unii angajati ajung sa lucreze pana la 27 de zile pe luna in fabrica celor de la Samsung, iar acum justitia doreste sa traca compania la raspundere pentru aceste probleme.

  Daca procesul va avea succes sau nu, vom afla abia in lunile urmatoare, insa suma ceruta de catre autoritati este imensa si va afecta cu siguranta compania coreeana.