Rezolvare : Nu merge internetul dupa update la noul carrier bundle de la Orange

Sambata trecuta Orange a lansat un Carrier Bundle update pentru iOS care ar fi trebuit sa modifice setarile de internet din telefon pentru a permite accesarea internetului dar si a portalelor wap de pe telefon. Problema este ca dupa update internetul nu mai functiona pe telefon si resetarea setarilor de internet nu rezolva problema in vreun fel, dar asta nu au patit toti cei care au facut update, spre exemplu eu si altii nu am fost afectati in vreu fel dupa update. Dupa update in sectiunea Settings>General>About la tab-ul Carrier ar trebui sa scrie Orange Romania 8.1, daca nu scrie asa ceva atunci nu va faceti griji. Cei cu iOS 3.1.3 pot face acest update din iTunes.

Anyway, problema aceasta are 2 rezolvari, dintre care eu o recomand pe prima :

  • in sectiunea “Asistenta” a site-ului Orange, raspunsul oficial pentru aceasta problema este : “In cazul in care dupa efectuarea ultimului update de soft la telefon nu mai functioneaza serviciile de date pe telefon iti recomand sa apelegi gratuit 408 (Program: Luni – Vineri 9:00 – 20:00, Sambata: 9:00 – 18:00) sau sa mergi in unul din magazinele Orange Shop pentru activarea noului punct de acces, apn “net” . – si eu va recomand sa faceti ce spune acolo deoarece e cea mai simpla metoda de a rezolva problema;
  • daca totusi nu doriti sa va faceti de lucru cu Orange si serviciul clienti, atunci puteti instala Winterboard din Cydia, apoi Extended Preferences sau Supreme Preferences si puteti modifica setarile de internet de acolo.

Nu recomand instalarea Winterboard pentru ca in general cauzeaza probleme, incompatibilitati si reduce autonomia bateriei, asa ca va recomand sa sunati la Orange si veti rezolva problema mult mai simplu si usor, in special daca nu aveti jailbreak.