HP va lansa o internet tablet cu WebOS

Anul trecut HP a achizitionat compania Palm, care datorita vanzarilor slabe intrase in faliment si avea nevoie rapida de un investitor pentru a supravietui, iar acum intentioneaza sa foloseasca sistemul de operare facut de Palm, WebOS pentru o internet tablet ce va fi lansata in 2011.WebOS este un sistem de operare destul de bun, unii spun ca ar fi aproape la fel de bun ca iOS, si in unele privinte chiar peste el, oricum ar fi foarte interesant sa il vedem ruland pe o internet tablet de la HP. Smartphone-urile celor de la Palm nu s-au vandut chiar atat de bine, insa din punct de vedere al constructiei si functionalitatii nu prea aveau probleme, iar combinati HP – Palm ar putea fi una castigatoare, atat pentru companii cat si pentru noi utilizatorii.

In afara acestei tablete de la HP, anul viitor ar urma sa mai fie lansate : o tableta de la Google ce va rula sistemul de operare Chrome OS, sau o tableta tot de la Google insa care va rula Android 3.0, va fi produsa de Motorola si distribuita de Verizon in SUA.

Se pare ca Apple trebuie sa vina cu ceva intr-adevar “magic” anul viitor pentru a isi mentine pozitia de lider pe piata de internet tablets.