Oculu Rift – am testat tehnologia viitorului la IMWorld 2013

  Navigand ieri printre stand-urile IMWorld 2013 am dat peste cel in care Google Glass si Oculus Rift erau expuse pentru testare. N-am avut rabdare sa stau dupa 20 de oameni pentru a imi pune Google Glass 5 secunde pe ochi, insa am testat Oculus Rift, un VR headset. Prespupun ca ati facut prin filme genul acesta de gadget-uri pe care ti le pui peste ochi si ai impresia ca pasesti intr-o lume cu totul si cu totul diferita, ei afisand in fata ochilor tai, pe doua ecrane mici, o lume virtuala, teoretic grozava.

[youtube]http://youtu.be/1QnXHe_MIx4[/youtube]

  Teoria cu practica nu s-au imbinat in vreo forma la IMWorld 2013, iar Oculus Rift-ul prezent acolo a fost groaznic, atat produsul cat si software-ul. Pe ecranele mici rula un tech demo cu grafica anilor ’90, insa nu asta a fost cel mai rau, ci experienta in sine. Tinerea acestui dispozitiv in fata ochilor pentru mai mult de un minut este extrem de obositoare,  si as putea compara experienta cu utilizarea ochelarilor 3D intr-un cinematograf, iar cei care i-au testat stiu ca nu sunt comozi/grozavi si uneori ramai cu o durere buna de cap dupa vizionarea unui film.

  Desi s-au strans milioane si milioane de dolari pentru a sustine proiectul celor de la Oculus VR, ceea ce am vazut la Bucuresti e departe de a fi un produs grozav sau unul care sa fie dorit de milioane de oameni.