Apple incheie un acord pentru un sistem de plati mobile cu cel mai mare procesator din China

  In cursul zilei de ieri a aparut un zvon care indica faptul ca Apple va implementa un chip NFC in iPhone 6 in ideea de a ne oferi posibilitatea de a efectua plati mobile folosindu-ne terminalele. Zvonul avea la baza si un posibil contract incheiat intre Apple si China UnionPay, unul dintre cei mai mari procesatori de plati mobile din China, iar un zvon aparut astazi confirma informatiile.

  Se pare ca Apple a incheiat deja un acord cu China UnionPay pentru efectuarea de plati mobile folosind un iPhone 6 cu NFC integrat. China UnionPay are milioane de unitati de plati mobile active in China, colaboreaza cu cele mai mari banci locale si a invitat altele intr-un proces de dezvoltare a unui sistem de plati mobile special gandit pentru platforma iOS a celor de la Apple.

  Desi aceasta nu este prima oara cand auzim ca Apple ar putea implementa un sistem de plati mobile prin NFC in iPhone-urile sale, aceasta este prima oara cand avem informatii despre acorduri incheiate de Apple. O colaborare cu un partener precum China UnionPay ar putea oferi Apple optiunea de a atrage un numar mare de clienti chinezi care efectueaza plati mobile, acorduri similare fiind probabil incheiate in SUA.

  iPhone 6 urmeaza sa fie lansat de catre Apple in luna septembrie a acestui an si se pare ca va avea NFC integrat.