Facebook: două treimi dintre smartphone-urile Android monitorizate au hardware echivalent sau mai slab decât cel al iPhone 4

facebook logo  Facebook este cea mai mare rețea de socializare de pe glob, iar într-un articol recent publicat pe blogul său oferă câteva detalii despre cele mai populare terminale Android utilizate cu aplicațiile sale. Peste 500 de terminale mobile se conecteaza la serverele Facebook lunar, aproximativ jumătate dintre ele fiind terminale iOS, aproximativ jumătate Android și restul aparținând restului sistemelor de operare pentru terminale mobile existente.

Overall, about two-thirds of the phones connected to Facebook are equivalent to something released in 2011 or earlier.

  Analizând aceste date, Facebook a găsit peste 10.000 de versiuni diferite de terminale Android, iar peste 66% dintre ele au hardware echivalent sau mai slab decât cel al iPhone 4, adica hardware vechi de 4 ani de zile. Pentru că vorbim despre cu mult peste 100 de milioane de terminale Android care folosesc cea mai populară rețea de socializare de pe glob, lucrurile sunt destul de clare în ceea ce privește tipurile de smartphone-uri care folosesc Android și populează lista activărilor.

  De ani de zile se spune că majoritatea “smartphone-urilor” Android sunt de fapt telefoane mobile cu hardware slab și foarte ieftine, iar Facebook confirmă din nou acest lucru.