Prima Pagina Android Facebook: două treimi dintre smartphone-urile Android monitorizate au hardware echivalent sau mai...

Facebook: două treimi dintre smartphone-urile Android monitorizate au hardware echivalent sau mai slab decât cel al iPhone 4

  Facebook este cea mai mare rețea de socializare de pe glob, iar într-un articol recent publicat pe blogul său oferă câteva detalii despre cele mai populare terminale Android utilizate cu aplicațiile sale. Peste 500 de terminale mobile se conecteaza la serverele Facebook lunar, aproximativ jumătate dintre ele fiind terminale iOS, aproximativ jumătate Android și restul aparținând restului sistemelor de operare pentru terminale mobile existente.

Overall, about two-thirds of the phones connected to Facebook are equivalent to something released in 2011 or earlier.

  Analizând aceste date, Facebook a găsit peste 10.000 de versiuni diferite de terminale Android, iar peste 66% dintre ele au hardware echivalent sau mai slab decât cel al iPhone 4, adica hardware vechi de 4 ani de zile. Pentru că vorbim despre cu mult peste 100 de milioane de terminale Android care folosesc cea mai populară rețea de socializare de pe glob, lucrurile sunt destul de clare în ceea ce privește tipurile de smartphone-uri care folosesc Android și populează lista activărilor.

  De ani de zile se spune că majoritatea “smartphone-urilor” Android sunt de fapt telefoane mobile cu hardware slab și foarte ieftine, iar Facebook confirmă din nou acest lucru.

 • xuxu

  Are si sotia un astfel de telefon Android si merge mai bine decat iPhone 4S cu iOS 8. Bine, ea nu e cu fitzele si cu bling-bling-urile, de-aia nici nu prefera iPhone.

 • Apple4ever

  I-am cumpărat fiicei mele de 7 ani un Samsung Galaxy Trend Plus. Procesor dual care de 1,2 GHz si 768 mb ram, deci pe hârtie mult superior unui iPhone 4. În realitate mult mai lent decât acest iPhone dacă rulează cu iOS 6. De iPhone 4s nici nu mai vorbesc. Atunci de sa mai vorbim de puzderia de trompete de 100 euro de la Samsung, htc, Sony, Olviu sau alte pocnitori.

 • @xuxu: Da, cu Android 2 sau 3 ? Ca daca dam inapoi iPhone 4S la versiunea lui originala lucrurile se schimba.

 • I.Aexandru

  parerea mea ca 8 a fost facut pt 5s in sus (64 biti) .nu vad dc ai baga 8 pe 4s.sa te tina bateria mai putin sau pt toate aplicatiile noi pe care,sa fim seriosi..cine le fololseste(4 la suta din omenire)?:))

 • leon

  Android a fost atat de praf la inceput (cel mai) si toti cand au intalnit platforma au zis iac. Dar a mai pus cineva din voi mana pe un smartphone cu android din 2014 cu ultima versiune? Bate iphone din orice pozitie. Sa nu mai zic de iOS 8. Apple nefacand mari schimbari pentru a-l imbunatatii. Practic va forteaza sa le cumparati noul model. Ma intreb cand o sa va treziti ? Nu sunt nici un hater. Detin ambele telefoane si sunt mulumit de amandoua. Dar apple a ramas in urma. Sa fim realisti.

 • unixes

  @I.Aexandru, 99% din romani nu realizeaza acest lucru. De fapt ce sa te astepti de la niste oameni care circula cu Ferrari, Lamborghini, Porsche, etc, pe drumurile minunate din Romania?! Inca nu am vazut pe nimeni sa se planga ca nu vede HD la tv alb-negru, dar sigur exista si asemenea personaje.

 • Marian24

  Aexandru, iPhone 5 c este apărut anul asta si nu are procesorul pe 64 biti, nu este normal sa-ți cumperi un tel pt câteva luni. iOS 8 are o problemă sau poate noua conducere de la Cupertino.

 • I.Aexandru

  5c pentru mine nu exista:)) le mai dau 4,5 luni si poate atunci ma conving.mie unu 7.1.2 imi place la nebunie

 • octav

  Băieți nu va stresați, veți vedea ca usor usor iOS 8.1.1 final sau cel târziu 8.1.2 va ajunge sa fie fluid ca 7.1.2 știți de ce? Au fost multe reclamații celor de la Apple pe seama iPhone 4s cu iOS 8 si nu numai iar ei nu se risca sa li se spargă farfuriile in cap asa ca tocmai asta e și ideea lor, de a ridica performanța iPhone-ului la capacitate maxima. Si asta va fi ultima versiune disponibilă pentru iPhone 4s exact cum a fost 7.1.2 pt iPhone 4!!

 • Cosminel

  Si eu am 7.1.2 jailbreak si e AUR!!!

 • iTu

  Leon ai dreptate androidul din 2014 e diferit de cel vechi, se blocheaza chiar foarte rar pe samsung. iOS 8.1 nu e momentan cel mai stabil dar sigur apple rezolva problemele. Eu nu imi doresc sa folosesc un smartphone mai mult de 2 ani ( maxim) daca tu vrei sa iesi la pensie cu al tau android just do it.

 • Mostwanted

  Cel puțin jumătate de an de la lansarea iOS-ului stai după un update care sa fie cât de cât bun și nici de ala nu ești sigur ca apare… Faci n update-uri, stai pe forumuri și pierzi o grămadă de timp și îți faci nervi că nu merge iphoneul așa cum trebuie astfel încât să merite banii pe care i-ai dat pe el. .. Ma surprinde faptul ca deși apar tot felul de probleme, încă se susține ca iOS-ului este perfect, iar android nici la degetul mic nu – i ajunge… Dar cei care spun asta habar nu au cum merge android în 2014 🙂

 • iTu

  Nu cred ca sustine cineva ca iOS 8 e perfect. Imi aduc aminte ca si la ios7 a fost aceiasi treaba la inceput, dar dupa ultimul update 7.1.2 nu prea mai e de comentat.
  Sustin ce am scris mai sus, chiar e ok androidul, e o prostie sa spunem ca e varza. Eu nu as mai reveni la android, fiecare are dreptu sa aleaga.