Black Friday si marea debandada a livrarilor

Black Friday a avut loc intr-o prima runda in Romania in cursul zilei de 21 noiembrie, iar la o saptamana distanta de cateva sute de mii de comenzi plasate de catre clienti, multe produse inca nu au fost livrate la destinatie.

Black Friday a adus pentru eMAG 420.000 de produse vandute, cateva sute de mii pentru Flanco si daca adunam tot ceea ce s-a vandut la multe alte magazine online din Romania, trecem cu usurinta de 1 milion de produse vandute in tara. Vorbim despre un numar extrem de mare de colete pe care firmele de curierat trebuie sa le livreze, iar Black Friday 2014 a demonstrat ca ale noastre firme de curierat nu au logistica necesara pentru a livra in timp util un numar atat de mare de comenzi.

Practic toate firmele de curieriat din Romania, fie ele mari sau mici, au fost contractate de catre marile si micile magazine online pentru a face lifrari, dar asta nu a rezolvat problema principala a timpilor de livrare. Eu astept de o saptamana livrarea unei comenzi facue la eMAG, desi altele de la alte magazine au ajuns, insa stiu ca multi dintre voi sunt in aceeasi situatie la o gama extrem de variata de magazine din tara noastra si problema sta in principal la firmele de curierat.

Black Friday si mare aproblema a livrarilor intarziate

Practic tot ceea ce s-a comandat online de Black Friday a ajuns la firmele de curierat din tara si acolo angajatii nu au facut fata numarului extrem de mare de colete care trebuiau livrate, deci au aparut intarzierile care exista acum. In cea mai buna situatie livrarile for fi finalizate in cursul saptamanii viitoare, dar avand in vedere ca avem si Ziua Nationala a Romaniei luni, e greu de spus in ce masura vor reusi firmele de curierat sa aduca in casele romanilor toate produsele cumparate cu o saptamana in urma.

E greu de spus ce se va invata de aici, dar daca in anii trecut principala problema au fost serverele magazinelor online care n-au facut fata numarului foarte mare de utilizatori care incercau sa le acceseze, anul acesta serverele au functionat si problema s-a mutat la firmele de curierat.