Iata ce face un utilizator de iPad intr-o zi obisnuita

Au trecut mai bine de 7 luni de la lansarea tabletei iPad si iata ca incep sa apara primele informatii concludente cu privire la modul in care un utilizator normal isi foloseste tableta zilnic. Aceste informatii au fost obtinute de catre Business Insider prin intermediul unor sondaje desfasurate pe internet prin intermediul site-ului propriu plus a altor site-uri partenere. Rezultatele sunt destul de interesante, insa trebuie tinut minte ca sunt susceptibile de schimbare in viitor pe masura ce tot mai multe aplicatii pentru iPad vor fi disponibile in AppStore.

In primul rand vorbim despre timpul zilnic de utilizare a unei tablete iPad si se pare ca aproape 40% dintre participanti folosesc tableta intre 2 – 5 ore zilnic, in timp ce 36.4% o folosesc intre 1 – 2 ore, o diferenta destul de mica ce releva cat de populara e tableta, dar in acelasi timp capabila sa inlocuiasca un notebook sau poate chiar un calculator.

In al doilea rand vorbim despre modul de utilizare al tabletei, mai exact daca tableta a devenit principala modalitate de a naviga pe internet, viziona un film/etc si 71.1% dintre participanti sustin ca folosesc laptop-ul si calculatorul personal mai mult decat tableta iPad.

In al treilea rand vorbim despre cat timp “pierde” un utilizator de iPad facand anumite lucruri iar rezultatele stau cam asa : 37.7% au raspuns ca majoritatea timpului de folosire a tabletei este dedicat navigarii pe internet, 23.6% acceseaza mailul sau retelele de socializare FaceBook, Twitter, 17% folosesc anumite aplicatii, 11.5% se uita la filme si 10.2% se joaca.

In al patrulea rand vorbim despre numarul de aplicatii descarcate din AppStore iar participantii au raspuns asa : 39.4% au descarcat intre 20 – 50 aplicatii, 26.2% intre 10 – 20 si 16.7% peste 50. In general un utilizator de iPad are aproximativ 10 aplicatii achizitionate din AppStore si foloseste mai putin de 10 in mod regulat.

Si in ultimul rand una dintre cele mai importante functii ale tabletei iPad, posibilitatea de a citi carti, iar 74.5% dintre participanti au raspuns ca au citit carti folosind tableta iPad, insa 25% dintre ei nu au facut acest lucru si e totusi un numar destul de mare.

Per total utilizatorii tabletelor iPad folosesc “jucaria” la potentialul maxim, deci Steve Jobs ar trebui sa fie fericit si spre deosebire de zvonurile recente, 95.8% dintre respondenti au declarat ca nu au achizitionat noul model MacBook Air.