iPad Mini a fost scoasa din vanzare de catre Apple

iPad Mini scoasa din vanzareiPad Mini a fost scoasa din vanzare de catre compania Apple din magazinul sau online, informatiile privind vechea tableta fiind sterse inclusiv din cadrul restului sectiunilor website-ului companiei americane.

Disparitia tabletei iPad Mini din website-ul Apple vine fara vreo informatie oficiala oferita de catre compania americana pentru a-si motiva decizia de a renunta la vanzarea produsului sau, insa cei din Cupertino obisnuiesc sa actioneze in acest mod in diverse ocazii.

iPad Mini a fost lansata de catre compania Apple in luna octombrie a anului 2012 intr-un format pe care cei din Cupertino l-au pastrat pana acum in actualizarile facute pentru aceasta categorie de produse, insa se pare ca de acum incolo ea nu va mai fi disponibila.

iPad Mini a fost vanduta de catre compania Apple la pretul de 250 de dolari incepand din octombrie 2014, momentul lansarii iPad Mini 3, iar in momentul de fata se pare ca mentinerea sa in oferta globala nu mai este o prioritate pentru cei din Cupertino.

Lansarea iPad Mini a venit intr-un moment in care vanzarile de tablete iPad intrau in ultimul trimestru fiscal de vanzari puternice, noul produs reusind sa afecteze vanzarile tabletelor cu ecrane de 9.7 inch si continua sa o faca in momentul de fata.

In 2014 Apple a lansat iPad Mini 3 cu un update minor fata de iPad Mini 2, insa in ciuda vanzarilor scazute nu pare sa ofere multiple optiuni pentru utilizatori, preferand sa scoata din vanzare un mode vechi, cu hardware slab.

Modelele reconditionate ale iPad Mini sunt in continuare disponibile pentru achizitie in cadrul website-ului Apple la preturi ce incep de la 209 dolari, astfel ca dupa epuizarea acelui stoc produsul va deveni istorie pentru cei din Cupertino.