Apple ameninta artistii cu excluderea din iTunes daca nu participa la Apple Music

Apple Music lansat RomaniaApple Music va fi lansat pe 30 iunie, inclusiv in Romania, iar pana atunci Apple incearca sa convinga cat mai multi artisti sa participe cu ale lor creatii la serviciul de streaming, folosind metode nu chiar atat de pasnice de a ii convinge.

V-am spus zilele trecute ca anumite case de discuri independente nu sunt de acord cu pretentiile companiei Apple de a oferi gratuit muzica timp de 3 luni de zile pentru utilizatori fara a plati vreun ban pentru acest lucru, iar acest refuz pare sa ii fi motivat pe cei din Cupertino sa foloseasca metode coercitive pentru a obtine ce doresc.

Anton Newcombe, solistul trupei Brian Jonestown Massacre, a afirmat prin intermediul contului Twitter ca Apple l-a amenintat cu excluderea albumelor trupei din iTunes in cazul in care Apple nu va primi permisiunea de a le include in Apple Music.

El este nemultumit din cauza faptului ca Apple va face streaming gratuit pentru aceste melodii timp de 3 luni de zile fara a plati vreun ban trupei, aceasta pierzand in final anumite sume de bani, insa nimeni nu le poate cuantifica in momentul de fata.

In aceasta idee, artistii vor trebui sa calculeze sumele ce ar putea fi pierdute in oferirea muzicii gratuit timp de 3 luni de zile pentru fiecare utilizator versus sumele pierdute dupa excluderea din iTunes, asa ca vorbim despre o decizie extrem de dificila.

In Marea Britanie organizatiile care reprezinta casele de discuri independente au anuntat ca acestea nu sunt de acord cu propunerile Apple, iar in alte tari au fost oferite semnale similare, asa ca Apple ar putea avea mari probleme in a difuza muzica lor.

Mai mult decat atat, se pare ca nici Taylor Swift nu este de acord ca albumul sau recent intitulat 1989 sa faca parte din Apple Music, insa nici muzica celebrei artiste Adele nu va face parte daca Apple nu va incheia vreun acord cu casa de discuri care o reprezinta pe ea.

Practic Apple promite foarte multe prin Apple Music, insa in final ar putea ajunge sa ofere foarte putine daca nu va reusi sa incheie contracte cu toate casele de discuri independente.

1 COMENTARIU

  1. eu sunt de parere ca daca iti place cum canta un artist dai banu pe albuma fara sa te mai gandesti. ptr mine acest gen de radio este foarte bun ca pot asculta altceva decat la radioul local adica un playlist de 20 piese care zilnic le auzi,HIT-urile.