MacBook-urile sunt cele mai fiabile laptop-uri

MacBook fiabilMacBook-urile sunt cele mai fiabile laptop-uri si ofera cel mai mare grad de satisfactie in randul consumatorilor, acestea fiind rezultatele unui studiu derulat de catre celebra publicatie Consumer Reports din SUA.

Intreband 58.000 de abonati care au cumparat laptop-uri intre 2010 si 2015 care a fost experienta lor cu produsele achizitionate, Consumer Reports a aflat ca Mac-urile sunt cele mai fiabile si ofera cel mai mare grad de satisfactie in randul consumatorilor, asta pentru al patrulea an consecutiv.

20% dintre cei care au cumparat un laptop in aceasta perioada sustin ca produsul lor s-a stricat in primii 3 ani de utilizare, Mac-urile stricandu-se mult mai rar decat laptop-urile normale, iar avand in vedere pretul, era de asteptat ca produsele Apple sa fie mai fiabile.

Desi un MacBook este mai fiabil decat un laptop obisnuit, problema este ca atunci cand un asemenea produs al Apple se strica, costurile de reparatie sunt mult mai mari decat cele intalnite in cazul unui laptop normal, iar aceasta este o problema majora pentru foarte multi utilizatori.

Apple, as in year’s past, has the most reliable notebooks by far – a 10 percent breakdown rate in the first 3 years – with Samsung and Gateway distant seconds at 16 percent, and the rest of the industry – including Acer, Lenovo, Toshiba, HP, Dell and Asus, at 18-19 percent.  Windows machines used more than 20 hours a week – average for Windows systems – have a higher break rate. Apple users report using their machines an average of 23 hours a week, 15 percent more. More hours, fewer breakdowns, what’s not to like?

Dintre laptop-urile competitoare, Samsung si Gateway au laptop-urile cu fiabilitate mai apropiata de cea a MacBook-urilor, restul producatorilor fiind in urma lor si asta desi utilizatorii de Mac-uri isi folosesc produsele cu 3 ore in plus in fiecare saptamana.

Practic studiul releva faptul ca desi Mac-urile sunt mai scumpe decat laptop-urile obisnuite, ele sunt mai fiabile, insa in momentul in care se strica, este necesara o suma serioasa pentru reparatii.